torsdag 31 december 2009

Thalberg fick sin deadline redan i somras.

Vad har ni för planer för Johan Thalberg, var frågan när vi i somras satt ner i restaurangen och talade med klubbledningen. Den talangfulle Thalberg hade haft sina svackor under säsongen och även om VIK tillslut nådde kvalserien så hade VIK haft en bedrövlig höst. Detta var ett faktum. Att Johan Thalberg inte spelade på topp var också ett faktum. Och ledningen var bestämda i sina åsikter om mannen som varit VIKs hopp så länge nu. Saker och ting måste börja hända med Johan Thalberg.

Till jul 2009, menade klubbledningen, hade VIK en lösning på målvaktsproblemet. Om Thalberg inte lyckades spela sig ur sin enorma svacka så skulle en ny målvakt värvas till jul. Detta var tanken. Ledningen menade också att hösten 2009 var lite av Johans sista chans att bevisa att han var målvakten VIK kunde räkna med. Det fanns med andra ord en stor press på Thalberg redan i somras från klubbledningen.

Att klubben nu värvar en målvakt kom alltså inte som en större överraskning med tanke på att denna värvning var planerad redan innan sommaruppehållet och att det var Thalberg som fick gå var liksom med i beräkningen. Det var Thalberg som VIK ville satsa på, därför envisades VIK också med att spela Thalberg i matcher där vi supportrar kanske ansåg att Holmström gjort sig mer förtjänt av det. Men klubben har haft en intern strategi med detta. Få igång Thalberg, låta honom få sina sista chanser att visa att han är att räkna med även i framtiden. Han tog inte chansen och målvaktsvärvningen var mer eller mindre ett faktum

....
Enligt Bosses blogg på vik.se har kung Sune tvingats amputera ena benet som en följd av diabetes. Kung Sune kommer alltid att vara kung Sune och jag ställer mig frågan, måste kung Sune dö innan han får bli hyllad som den kung han är inför publiken och spelarna under en match? Låt oss supportrar få visa honom våran uppskattning innan han och vi alla missar tillfället. Folk ska inte behöva dö i det här landet innan människor börjar visa uppskattning för deras gärningar. Nej, en hyllningsmatch till kung Sune vill jag se och det snarast.

....
Slutligen vill jag önska alla Gurkor gott nytt år.
Må året 2010 gå i Gulsvarts tecken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer med dig i allt du skriver,samma åsikt med andra ord.Speciellt det där om Sune,vilken kille och som han kämpat på för grabbarna i gulsvart alla dessa år

Olof Loklint sa...

Gott Nytt år!