måndag 4 januari 2010

I kristallkulan missar VIK PO.


I morse åkte småkronorna ut mot USA. Kanske inte den bästa starten på hockeyåret 2010 men det måste ha varit den vackraste formen av hockey jag någonsin har sett.

Junior VM har blivit någon form av katalysator i hockeyvärlden. Där spelas ren, snabb och fullständigt uppfriskande hockey och småkronorna ska ha all stöd dom kan få, trots det bittra nederlaget. För bittert är det. Jag satt och planerade för en rafflande final mot Kanada där småkronorna hämnades fuskarna för deras behandling under turneringens gång. Det var vad jag ville se. Tyvärr blev det inte så.

Aftonbladet söker syndabock och frågar sina läsare vem som bär skuld i detta nederlag. Jag vill också veta vem som bär skulden i att svensk hockey har förädlats med ett lag som spelar en hockey som inte finns någon annanstans. Vem ska vi hylla för detta lag som spelar en sån underbart vacker hockey att man många gånger sätter sig raklång i soffan och bara stirrar förundrat på detta spel som jag sällan skådat, varken nu eller tidigare. Det måste ha varit förra året vid samma tid som jag upplevde samma sak. Just precis, JVM 2009. ....

2010 kommer annars ha mycket att ge för oss hockeygalningar i form av intriger, uppgörelser och spännande bataljer, både utanför och på isen. 2010 blir året då mycket kommer att bli annorlunda men också ett slags mellanår för oss gulsvarta. Här har ni 2010 levererad och klar.
2010 års...

... Första vårtecken.
Leksand börjar starkt i kvalserien till elitserien och vinner första matchen. Det är karnevalstämning på norra stå i Ejendals och kvällspressens krönikörer står i kö för att hylla Leksand och öser argument över varför Leksand behövs i elitserien. Men, det börjar bli vår och Leksand faller likt löven utanför Ejendals arena. Det blir inget elitserien och kraven om ett förändrat seriesystem lyfts åter upp för debatt.

... Skräll.
Mora når kvalserien genom att nå den tredje och sista direktplatsen. Väl i kvalserien vinner dom bägge mötena mot Leksand och slår Södertälje på näsan. Mora spelar en avgörande match borta mot Rögle men förlorar. Mora kommer trea, Leksand slutar sin session i årets kvalserie näst sist.


... Väntade beslut.
AIK får uppskov. Inte för att AIK kan visa goda prognoser utan för att AIK är en stockholmsklubb och att svensk hockey inte kan klara sig utan dessa klubbar som drar publik och har starka varumärken. Alla frågar sig på vilket sett AIK drar publik nu för tiden men media gullar med gnaget och svensson i stugorna rycks med hänfört över denna sorgliga saga. Vi som trodde på någon form utav rättvisa suckar men går vidare. AIK är ju alltid AIK och alla gullar med gnaget.

... Oväntade beslut.
Växjös tränare, Surjanne, får vredesutbrott på presskonferensen efter att ha missat kvalserien i första playoff omgången mot Bofors. På plats inför storögda journalister deklarerar han sin avgång och går sen helt sonika från bordet.

... Kovändning.
Surjanne återinträder som Växjös tränare bara två dagar efter sin avgång. Han vägrar uttala sig i pressen men klubben säger att dom stöttar Janne som är en känslomänniska och som brinner för sin uppgift.

... tappraste lag.
VIK Hockey. Efter en bra inledning på 2010 och trots ökat självförtroende och med en målvakt som höjt snittet så når VIK inte topp sju och får satsa på att fundera över nästa säsong. VIK har spelat starkt på slutet men det VIK tappade på hösten var alltför tungt att ta igen. Leif Rohlin har stannat hemma under hela våren och deklarerar sen sin avgång när det är klart att VIK inte spelar vidare denna säsong. Ordförande Cajander återvals på det efterföljande årsmötet till en del fans ilska och sportchefsplatsen fylls igen med Patrik Juhlin.

Detta är vad jag ser men jag hoppas jag har fel i det sista stycket. Ikväll kan vi gulsvarta börja året med att ta en seger mot Malmö och sätta liv på läktaren.
På återseende.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent mannen! Älskar dig! Hehe =D

-Hängiven Gulsvart- sa...

Haha... tackar. =)