måndag 18 januari 2010

VIK måste vara ärliga mot sig själva.

Jag sitter och tänker, ytterligare menlösa och tyngdlösa argument om laget som fastnat mitt i mellan. Jag funderar på segern över Troja och håller med om att den var viktig, eller VIKtig som det så fyndigt skrivs ibland. Och det är sant som det är sagt, när Loppan gör mål vinner VIK. Nej, jag är inte sarkastisk, ej heller ute efter att på nytt såga. Jag vill hylla Loppan. Vad vore VIK utan en räv?

Troligtvis ännu längre ner i tabellen.

Diagrammet säger allt.
Jag fick en idé och gjorde något utav den. Inget konstigt eller märkvärdigt, väldigt amatörmässigt men vid anblicken utav den så finns det inte längre rum för spekulationer. VIK gör sin sämsta säsong på tre år. Senast det gick så här dåligt var säsongen 05/06 och detta var första året hockeyallsvenskan spelades i sin nuvarande form med enbart en serie.

Tidigare säsonger var vi med för att se och lära, allsvenskan spelades i norra och södra men trots att VIK var nykomlingarna som fick en gratisbiljett till allsvenskan så var vi ändå där och högg på dom redan etablerade allsvenska lagen.

Sen kom dippen. VIK slutade nia när Hockeyallsvenskan genomgick sin största förändring. Men åren då VIK var med för att lära var över. Tre år i rad har VIK tillhört toppen av Hockeyallsvenskan. Tre år är mycket. Hur många år i toppen krävs det för att ett lag ska kallas topplag i sin serie? Jag anser att tre år i topp är en bra siffra för att med all rätt kallas topplag i serien.

Varför fly.
VIK hade vuxit sig ur rollen som betraktare och iklädde sig istället rollen som aktören. När jag ser denna egenhändiga och (för att inte reta gallfeber på högskoleeliten) smått amatörmässiga stapeldiagram så blir detta extra tydligt. Varför fly från denna verklighet? VIK är ett topplag i Hockeyallsvenskan och den här säsongens resultat är fullständigt oacceptabelt för ett lag som VIK.


Var ärliga nu - börja om.
Låt oss för bövelen inte ljuga för varandra. Vist är det en jobbig tanke. Det är lättare att inte se. Att titta bort, komma med bortförklaringar om att VIK inte är ett topplag, att VIKs satsning är för ungt för att ge resultat så här snabbt, att VIK ändå aldrig skulle gå upp det här året ändå. Men vad VIK skulle göra enligt ett klubbat styrelsebeslut var att nå topp tre. Varför då detta mål? Enkelt, målet är satt efter vad VIK förväntas göra ut efter VIKs förutsättningar. Då VIK är ett topplag så finns det inget annat mål att sätta än topp tre. För VIK är ett topp lag, tre år i rad talar för det.


Därför, kamrater, med detta i åtanke så är den här säsongen ett kapitalt misslyckande. Om vi nu ska vara ärliga och inte skylla ifrån oss. Malmö Redhawks var tillslut förra året tvingade att vara ärliga mot sig själva och inse sitt öde och försöka besegra det. VIK måste börja göra detsamma.

Våga börja om.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skumt. Dagen efter det här inlägget så¨går Thomas Cajander ut i media och säger till Pasi att VIK ser över sin verksamhet.
Undrar hur många som läser din blogg egentligen....