fredag 25 december 2009

Åtta dagars cirkus med VIK.

Åtta dagar.
Åtta dagar sen VIK åkte på den där blytunga proppen borta i Uppsala. Åtta dagars uppehåll från att kastas mellan hopp och förtvivlan, mellan glädje och sorg. Och nu saknar jag det. Den där känslan av att stå på läktaren och invänta introt medan läktaren sakta fylls av sorlet från förväntansfulla människor. Att allt är på sin plats.

Gerdin rattar mediakuben från sin hylla, speakern önskar gästande lag och publik välkomna, ismaskinen gör isen blänkande fin, blåjackor, guljackor och rödjackor täcker utgångarna. Det luktar svagt av korv, bulle och kaffe, grabbarna från tifogruppen delar ut flaggor, ismaskinen åker ut, sargen stängs och arenan släcks ner. Snart, snart kommer vinjetten, spelarna äntrar isen under blinkande ljus och dånande musik, klacken sjunger ut sin kärlek. Jag menar, håll med mig om att det är bländande vackert.


Åtta dagar.
På åtta dagar kan det hända just ingenting, eller så händer det väldigt mycket saker. VIK har inte spelat en hockeymatch sen den 16 december men trots det har laget varit omskrivet och omdiskuterat på många olika sätt. Åtta dagar av mini silly season har vi fått uppleva kryddat av lite dramatik. Eller lite och lite, väldigt mycket dramatik.

På åtta dagar hann Yetman försvinna till Södertälje. På åtta dagar hann en ny spelare anlända till VIK och ytterligare en målvakt omringas av rykten av en flytt till den Gulsvarta mälarstaden. På åtta dagar tappar VIK en sportchef som sjukskriver sig i troligtvis mer än åtta dagar. På åtta dagar inser vi att Anders Eklund med "arbetsgrupp", läs Anders Berglund, tar över Rohlins uppgifter. Samtidigt ryktas det att Jonas Johansson och Valdix är på väg bort från Gulsvart.

På åtta dagar inser vi att den klubb vi älskar just nu är en cirkus och att stabiliteten och lugnet som det har talats om var så viktigt helt plötsligt kom på kant. Samtidigt som detta pågår bakom kulisserna ska spelarna prestera på Söndag inför en hemmapublik som kräver seger och som just nu besitter rekord lite tålamod. Samtidigt glider vi efter ännu mer i tabellen nu än vad vi gjorde efter förlusten mot Almtuna för åtta dagar sen.

Hur ska VIK klara vårsäsongen? Hur ska VIK resa sig ur askan?
På åtta dagar utav uppehåll från hockeyn har vi kommit ännu en bit bort från det uppsatta målet. Cajanders gyllene trea.

....
Uppdatering av inlägg, 19:53.
Den nya målvakten är klar för VIK.
Bra jobbat Gulsvart.

Inga kommentarer: