måndag 21 december 2009

Detta är VIK just nu.

Måndag igen och bara några dagar kvar till jul. Tänkte sammanfatta December lite kort. Vad har varit bra, vad har varit mindre bra?

Ojämna VIK.
VIK har på ett sätt alltid varit ett lag där topparna är höga och kraschlandningarna hårda. I år har topparna varit extremt få men dom gånger detta har hänt har den trogna publiken på något sätt andats hopp om vändning på den dåliga trenden. Dubbelmötet mot Leksand var egentligen ett avbrott från denna säsongs rutin. Borta var osäkerheten och rädslan. VIK spelade med självförtroende. Almtuna skulle få det hett om öronen, tänkte vi som trodde VIK var på gång.
Men kraschlandningen blev åter igen hård. Mycket hård denna gång där undertecknad på allvar började funderade över meningen med allt detta.

Underbara VIK.
Det går inte att utelämna den fantastiska hemmamatchen mot Leksand den 11 december. Tre poäng hade varit mer rättvist. Nu blev det seger i förlängningen men det är fan alltid lika skönt att vinna mot Leksand, vilket vi knappast är bortskämda med. Det bästa var att VIK visade upp ett spel som varit så gott som frånvarande hela säsongen. Detta spel satte regalskeppet LIF i gungning och ingöt hopp om framtiden.

Arga VIK.
Ryktas om att Fredrik Nilsson var riktigt förbannad efter kraschen mot Almtuna. Han var så förbannad att näven åkte i bordet vid presskonferensen. Vad han sade till spelarna går ju bara att gissa men jag hoppas att han lät dom veta ett och annat. Detta, mina vänner, är sånt jag saknat detta år. Ledare som utåt visar känslor och engagemang. Att allting inte bara behöver vara diplomatiskt och strikt följa mallen från all mediaträning. Riktigt bra gjort av Freddan. Det var som en frisk fläkt i denna storm. Jag vill se mer av arga VIK.

Tillmötesgående VIK.
Bra gjort av ledningen i VIK att ta supportrarna på allvar. Det kändes som det i alla fall när jag satt där på kansliet och förde samtal med Eklund, Öberg och Wallin. Hoppas att möjligheterna till dialog aldrig dör ut. Det är viktigt i arbetet med att försöka förstå varandra. Att klubben förstår våra tankar samt att vi förstår hur klubben tänker.

Utlänningssökande VIK.
Klubben som tidigare stöttat sig på egna inhemska produkter har på allvar börjat vidga vyerna. Senast VIK hade utlandsspelare var någon gång på 90 - talet. Jag räknar inte med Andrej Lulin som spelade med VIK i början på 2000 - talet. I år har VIK tre utlänningar varav en än så länge har try out kontrakt samt att en utav dom kan dra vidare. Undrar om detta beror på att marknaden i Sverige är otroligt smal eller om VIK verkligen har koll på dessa grabbar som kommer till oss? Hur fungerar scoutningen? Har VIK scouter ute i hockeyvärlden som håller koll på spelare som kan vara intressanta eller hur fungerar det? Skulle vara intressant att höra lite om detta.

Julen närmar sig på allvar. Det går snabbt. Inte som när man var liten och tyckte vägen mot julafton var otroligt lång och tröttsam. Sen är det Oskarshamn i mellandagarna. Ryktas om att det är VIK supports match. Det återstår att se vad som menas med det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar denna blogg.Bra jobb av dig som vanligt

Anonym sa...

Räknar du inte Ali och Vadim heller?

-Hängiven Gulsvart- sa...

Se där, dessa hade jag glömt. Bra påpekat.