onsdag 25 mars 2009

Vi misslyckades där andra har lyckats.














"Vi är med i matchen i ungefär 1.19 i första perioden sen tycker inte jag att vi bjuder upp ett piss där ute."
Lars Ivarsson till VLT.

I går kom den efterlängtade första trean för Leksand - på bekostnad av VIK förstås. Det alla andra lag lyckas med de senaste fyra omgångarna förverkligas inte i ABB - arena ikväll. VIK misslyckades kapitalt med verkligen allt igår. I bilen ner till hallen innan matchen sa en polare något som jag sen efter matchen suckade åt och sa: ja, du hade nog rätt om det där. Han menade att LIF av tradition aldrig, eller väldigt sällan, inte förlorat fem raka matcher någon gång.
"Traditionens makt är större än vad man tror", sa han något melankoliskt på den bittrar lilla resan hem där vi på parkeringen kryssade mellan matchställsbeklädda Leksingar på väg hem till sina bostäder i Västerås. Återkommer till det där.

Bittert kändes äpplet när segerns sötma ändå var så nära inpå. Allt talade för VIK igår. Men fördelar vänds till nackdelar, därför vann Leksand igår. Leksand var inte bra, men viljan att vinna var större, viljan att knäppa kritiker på näsan, plocka första poängen samt slå VIK i ett nästan fullsatt ABB - arena blev tändvätska nog för dalalaget. Dom lyckades där vi misslyckades.

Tänkte att jag nog skulle punktmarkera backarna igår så att jag kunde leverera vettigheter till ett eventuellt inlägg om våra kära backar. Here we go. Lundgren tar puck, tittar upp, vispar till och vips så var det uppspelet borta. Fälth jobbar hem, tar puck vid sargkanten i def. zoon med tre Leksingar bakom sig, vispar tillbaka pucken i famnen på leksingarna trots att minst fem andra alternativ finns. Ola Svanberg - finns han? Holmstedt åkte bara omkring och såg oinspirerad ut, Lindh var bäste back igår, som vanligt, men inte ens han levererade i nivå av vad karln kan prestera.

Reflekterade över uppspelens ovanligt korkade strategi där backarna var puckförande ända upp invid offensiv blå där dom droppade puckar ner mot sarghörnen för forwards att åka på. Vid ett sådant uppspel tvingas anfallarna att stanna av sin skridskoåkning vid offensiv blå och därmed avstannar hela anfallet. Detta präglade hela matchen igår och kan vara en bidragande orsak till varför det aldrig blev flyt i VIKs spel. Vet inte om det var en medveten strategi från tränarna eller om det bara föll sig så ikväll. VIK spelar i vanliga fall inte så. I vanliga fall brukar en forward vara puckförande över offensiv blå där backar kommer som en andra våg och skapar alternativa passningsvägar bakåt. VIK kommer med fart in i anfallszoon istället för som igår, att tvingas invänta puckförande back invid blålinjen. Det är amatörmässig hockey och något som oerfarna juniorer och sämre allsvenska lag sysslar med.

Att Arlbrandt inte kan spela på en högre nivå än allsvenskt har vi nog tills nu fått bevis på. Våran kära Arla har inte kommit till sin rätt någonsin i de tre senaste matcherna. Han var relativt osynlig både mot Rögle och Södertälje och han syntes inte nu heller igår mot Leksand. ser att han försöker men får som oftast vika sig för de allt tyngre och större backarna som bara kan kliva in och flytta på Arlbrandt. Olaussons spel påverkas givetvis av att radarparet inte hittar nivån och agerar alltmer frustrerat på isen. Tappar puckar, missar skott, slarvar med passningar och uppträder allmänt grinigt.

Tillsist, Leksandsklacken, vilken röra av tomtar. På Hockeytifos forum raljeras det friskt över VIK klackens otillräckligheter men missar den feta bjälken som sitter långt uppkörda i deras egna ögon. Leksand superstars var många igår men förmår trots det inte nå över till våran sektion med sina sånger. Mummel, mummel och åter mummel hördes från bortasektionen. Dalastark - nästa gång du manar på din klack att svara på våran så kan ni väll försöka sjunga så att man hör vad ni säger, okej? Pajas.


Att hur människor som bor i Västerås kan hålla på ett annat lag än ett västeråslag är ta mig fan en större gåta än de eviga existentiella frågorna om meningen med livet. Support your local team you fucking bastards. I runda tal var hälften av Leksingarna i hallen igår boende i stan. Värre människor än dessa existerar inte i mina ögon. Till och med Herr Quisling framstår som lojal jämfört med er - era svin. Så, nu fick jag det sagt.
Over and out.

( Översta bilden är tagen från http://www.vik.se/ )

Inga kommentarer: