tisdag 24 mars 2009

30 milj vs 100 milj ikväll.


"Jag skulle gärna vilja ta ett snack med den som styr över våra öden, någon gång måste det väl räcka. Varför ska bara de som vill oss illa få må gott? Det har de fått göra under snart 10 års tid! När ska det räcka? När ska allt detta elände vända?"

Torbjörn Olsson, Ordf./VDLeksand Superstars


Det finns två möjliga scenarion ikväll när Leksand kommer på besök. Två scenarion som kan fälla avgörandet och vara skillnad mellan vinst och förlust. Hur mår Leksand? Det är frågan.

Scenario ett: Det sargade laget utan skärpa och självförtroende.
Scenario två: Martyrerna Leksand, vi mot dom känslan.

Jag är rädd för att Leksands IF kommer att ge igen för de senaste fyra omgångarna på VIK och fullkomligt hänsynslöst i rent raseri köra över oss hemma i ABB - arena. Ett scenario som är fullt möjlig genom all tändvätska laget fått i tidningarna de senaste dagarna. Inget lag har fått en floppstämpel så tydligt markerad vid sig som Leksand. Inget lag skapar så tydliga läger i hockeysverige. Antingen så hatar man dom och njuter vid varje litet stolpskott eller så gillar man dom och sympatiserar med dom. Leksand kan vända hatet och hånet mot dom till något fullkomligt hänsynslöst ikväll, i bekostnad på VIK.

Givetvis vill man se ett sargat LIF ikväll, ett LIF som inte vågar det där lilla extra och avgörande i rädsla att misslyckas - igen. Givetvis vill man se ett LIF som tydligt är skakad av sitt inledande fiasko och där individerna känner noll motivation nu när elitserien ter sig allt mer avlägsen. Ett sådant LIF vill jag se imorgon. Men vi får fortfarande inte glömma att fiaskot och cirkusen kring laget till trots så har laget inte för så länge sen vunnit Allsvenskan med 7 poäng till godo ner till AIK på andra plats och hela 19 poäng ner till VIK på tredje plats. VIK möter ett lag som varit klara för elitkvalet en längre tid och som vi har tradition att ha svårt emot.

Det blir inte lätt ikväll men hjärtat säger vinst.
Må de grymma Öde som Torbjörn Olsson skriver om på superstars hemsida förfölja dom ytterligare i två omgångar.

Inga kommentarer: