måndag 2 mars 2009

The Best of VIK moments


Eftersom det är populärt med listor så fort man lider av torka så kan också jag dra ihop en liten tio i topp lista. Bästa med VIK under året hittills.


1:
Ettan är självfallet ett datum. 25/2 kommer för alltid att vara ett datum som värmer mitt VIK hjärta, dagen då VIK blir klara för kvalserien 2009. 200 - 300 supportrar på plats i en annars öde Nobelhallen. Flaggor, halsdukar, sång, blinkbengaler och rökpuffar - kan det bli bättre? Läktarkultur när den yttrar sig som bäst.

2.
Värvningarna under 2009 som vände skutan på rätt köl. Värvningarna som var avgörande för VIKs form under hela vårsäsongen. En klar tvåa i de bästa VIK - händelserna under vårsäsongen.

3.
Olausson, Arlbrandt och Meijer - en superkedja som alltid producerar. Meijer är en man som växt flera meter i denna kedja som förhoppningsvis kan ta oss högre upp i kvalserietabellen än förra året.
4.
Stefan Loppan Hellkvist är en man som förtjänar sig en egen plats på denna tio i topp lista. Mannen som har en förmåga att se helt ointresserad ut till att explodera fullständigt. Han producerar mål och är klart bättre än förra året. Hellkvist kommer bli farlig i kvalserien.

5.
VIKsupport och den nya styrelsen. Hårt kritiserade Per Järnbring och hans polare lämnade skeppet till förmån för yngre och hungrigare supportrar. Läktarkulturen fick äntligen sina vildaste förespråkare in i supports styrelse. En klar förbättring rent läktarmässigt och resemässigt. Nya support arbetar hårt. Plats fem på denna best of lista.

6.
Musikerna. Alla galna musiker som har tagit sig ann uppgiften att förädla gulsvart med en egen sång. Med varierande resultat har den ena efter den andra vik - låten fått form och producerats på internet. Senaste och de mest kändaste är Limpressed vik - låt och Osten Af Mozzarellas vik - låt som förövrigt spelades upp under ett framträdande på Sigurdsgatan 25. Tummen upp grabbar.

7.
Tifogruppen.
I näst intill varje hemmamatch har tifogruppen lyckats sätta färg på R/S. Jag vet att grabbarna försakar en hel del ledig tid till att ligga på alla fyra ABB - arenas hårda och kalla golv för att läktarkulturen skall vara levande på VIKs alla hemmamatcher. Enormt arbeta. skitbra jobbat.

8.
Alla våra nya ramsor och sånger som fått fäste på R/S. Loos gaan har vuxit sig starkare och blir en riktig stämningshöjare när klacken är på det humöret. Håret reser sig på armarna.

9.
Poppe och Ivarsson. Självklart ska dessa herrar ha sin del av alla hyllningar. Dom tog över ett sjunkande skepp efter det att Tornberg hastigt sade upp sig. Även om vi supportrar fick vänta tills vinden vände så har dessa herrar ändå lyckats med uppgiften som vi alla trodde var omöjlig att klara innan jul.

10.
Anders Eklund, mannen alla kan mejla för att få uppgifter. Hans öppna bemötande är ovanligt i dessa sammanhang och bör tas upp. Han hälsar alltid när man möts i korridorerna och han har alltid ett leende på läpparna. Det är under Eklunds ledarskap som support fått en mer central roll i VIK. Support får säga sitt och ha ett finger med i spelet och Eklund frågar ofta efter våran åsikt. (som vaktfrågan bland annat).
__________________________________

Bottennoteringarnas topp tre.

1.
Den som hotade Tornberg och hans familj är fortfarande hemlig för oss alla. Tur är väll det. Hoppas han/hon gömmer sig och aldrig mer vågar gå ut ur sitt hus. Må detta förfölja ditt samvete in till döden.

2.
Wolmer Edkvist - allsvensk dommare. Mannen som inte har något rätt och som inte har vänner i någon allsvensk hockeyarena över huvudtaget. Hoppas för guds skull att karln förbjuds dömma allsvensk hockey nästa år samt att han absolut inte är en utav dom dommare som skall dömma oss i kvalserien. Lägg pipan på hyllan - du är värdelös.

3.
Ägarna till Rocklunda Bistro som helt plötsligt fått för sig att det skall råda souvenirförbud inne i restaurangen under matcherna. Om det är rädsla som ligger bakom eller inte har jag ingen aning om. Rent instinktivt vill man bara bojkotta skiten. Det är vår arena och vi gör vad fan vi vill inne på våran arena.

Inga kommentarer: