tisdag 17 mars 2009

Krönika - Det är Rögles helvete.


"Välkommen till helvetet Gunnar," skriver Joakim "joa" Svensson på Angel Island Armys hemsida och syftar på välkomnandet av Rögles nygammla tränare Gunnar Persson.
"Tyvärr får vi välkomna Gunnar vid en tidpunkt då vi skall kasta oss in i helvetet, kvalserien."

Välkommen till helvetet Gunnar Persson, på Onsdag skall ni spela kvalseriehockey i ABB - Arena inför en enögd fanatisk publik. Jag hoppas att Gunnar och hans Rögle verkligen får ett helvete på Onsdag. Så pass att de längtar upp till bussen och resan hem till Skåne. Vi i publiken ska göra allt för att försöka återskapa historiens vingslag och plocka fram det där elaka som bara vi griniga, gnälliga och enögda Västeråsare är så bra på. Alla dessa speciella drag som gjorde skräcklunda till en plats där ingen motståndare ville spela på. Välkommen Gunnar - till erat eget lilla helvete.

I detta himmelska helvete kan VIK spela sitt spel utan att känna press eller krav på att leverera stordåd. Bara Rögle har det kravet, och Södertälje. Möjligen Leksand också, men då är det bara för att supportrarna tröttnat på en storsatsning som aldrig bär frukt. VIK har inte pumpat miljoner på utländska spelare och lovat elitseriehockey år efter år. Måste vara snopet att vara Leksandssupporter. Ånej - lurad i år igen, fan.
Kan Gunnar vinna i ABB - Arena? Realistiskt, ja. Men jag väljer ändå att dra till med ett rungande enögt nej. Gunnar och Jönsson kommer få det svårt med de kaxiga uppkomlingarna vars fruktade PP spel kommer ingjuta fruktan i de reda nervösa Rögle spelarna. Att VIK är uppkomlingar med ett enormt självförtroende och med spelare som mycket väl kan vinna matcher av denna dignitet på hemmaplan talar till våran fördel. Att Rögle är ett fysiskt starkare lag med elitserietempo och må hända ett jämnare spel talar till deras fördel. Rögles nackdel är att detta är deras helvete, inte vårat.

1 kommentar:

Fransson sa...

Tjena, bra krönika men sånn fanatisk publik tror jag ju ni inte har, inte ens fullsatt i senaste hemmamatchen är faktiskt rätt pinsamt... annars håller jag nog med dig, Rögle har mest att förlora och har pressen på sig...