lördag 21 mars 2009

Ett mirakel krävs...


Imorgon får vi nog se oss besegrade om inte ett mirakel sker i AXA Sports center. För det krävs nog ett mirakel för att VIK ska kunna rubba Södertälje. Det krävs att "The golden line" suddar ut minnena av de grönvita backbjässarna från i Onsdags och börjar åka skridskor igen. Det krävs en Olausson och Arlbrandt i högform och ett PP - spel som hittar tillbaka till det flyt som det var en gång. Det krävs av VIK så mycket mer än det som grabbarna presterade i Onsdags mot Rögle. VIK måste spela betydligt jämnare än vad dom gjorde i vinstmatchen mot Växjö. Och tillsist måste hockeygudarna vara gulsvarta imorgon och le mot oss likt Jesus till en ny frälst.

VIK var inte bra i Onsdags, men Rögle var heller inte dåliga. Dom kändes hela tiden som flera nummer för stora och kom rätt in i nästan samtliga av VIKs uppspel. AIK och andra sidan imponerade inte på mig så mitt tips är att Rögle givetvis vinner sin match hemma mot AIK. Om VIK förlorar mot SSK så kommer ingen att gå förbi oss men samtidigt drar Rögle och Södertälje ifrån de övriga lagen i kvalserien. SSK skulle vid vinst över oss ligga på 11 p, Rögle vid vinst på 12 p, meddans VIK då fortfarande ligger kvar på tredjeplats med 5 p.

Det ultimata vore om både VIK och AIK vann sina respektive matcher imorgon, då skulle tabellen spetsats till ytterligare med VIK som delad två tillsammans med Rögle och AIK tätt efter. Växjö vinner förstås en suddenvinst borta i Ejendals.
statistisk erotik på hög nivå, en gulsvart supporters ultimata Söndag. Men också en vinst för hela konceptet kvalserien och dess fortsatta popularitet som en spänningsfaktor.
Bilen startar strax före två imorgon. Självklart åker kameran med.
Väl mött till ett hockeymirakel i AXA Sports center, Södertälje.
Det är så att man blir religiös.

Inga kommentarer: