måndag 30 mars 2009

Kexen upp igen?


Tre omgångar återstår av kvalserien till allsvenskan och som läget är nu ser det ut som om vi VIKare åter igen får styra kosan mot Kexstaden. Det var inte igår måste jag säga. Hatlagens hatlag för oss i VIK är Örebro Hockey. Rivaliteten är historiskt bunden och lika ingrodd som gammalt kaffe. Våra möten handlar om prestige, både på läktaren och på isen. Det handlar om gränslös kärlek till sitt eget lag och bittert hat mot motståndaren. Det är inte något "nu när Kexen lirar i ettan kan vi mobba deras lillebröder i BFT*" - känsla. Även om hatet mot Bofors är äkta och genuint så finns där ingen tradition av rivalitet där utöver. Örebro och andra sidan...
Nu får vi äntligen damma av våran - Vem fan vill bo i Örebro!!!

Alla minns väll Invasionen? Ni som inte var med ni missade något.




_____________________________________

Allsvenskan klarar sig utmärkt utan Huddinge och Nybro. Två lag som jag personligen anser är så fruktansvärt ointressanta på alla möjliga olika sätt att de snarare hör hemma på naturhistoriska riksmuseét än i allsvenskan. Noll passion, noll läktarkultur, noll rivalitet, dom är bara jobbiga och snor poäng i de mest konstigaste matcherna. Nej. Stanna gärna i ettan.

_____________________________________

VIK måste göra allting som dom inte gjorde i Fredags för att inte förlora nästkommande mot SSK. Fredagens match i Ejendals måste vart en uppvisning från VIKs sida i hur man inte ska agerar som hockeyspelare i ett lag. Så många individuella misstag, tappade puckar, slarviga uppspel, indianare, stillastående försvarsspel - allt. Som taget ur en instruktionsfilm i hur man på bästa sätt misslyckas. Lyckas VIK ordna upp ett stabilt och tryggt försvarspel så kommer detta också ge stabilitet framåt.

_____________________________________

Johan Tornberg ryktas tillbaka till båset. Fullt så positiv är inte jag. Kan ju bara citera en vän vars citat sammanfattar lite av Johan Tornbergs signum.
" Johan Tornberg tror på Mighty Ducks syndromet. Att ett lag kan nå framgång bara genom vilja och passion. Han är snarare en visionär, en drömmare."
Är beredd att hålla med.

_____________________________________

* BFT - Bosse Fors Tifo
Övre bilden av tagen från www.viksupport.com
Finns fler bilder på Kexen - invasionen i viksupport.com galleriet.

Inga kommentarer: