måndag 9 mars 2009

Simon Bank hånar Håve - banderoll.










En kille, gammal ärke VIKare, var på mig för några dagar sen om VIK - låtarna. Han hade inte hört låtarna, och inte hans vänner heller. Saxat från forumet så ser länkarna ut på detta viset.

Osten Af Mozzarella:

Limpressed: VIK - låten finns i låtlistan.
______________________________________
Satt och läste sportbladet nu i kväll när jag plötsligt satte mackan i fel strupe. Simon Bank hade på ett mycket underhållande sätt förklarat sina sinnesintryck under HV71 - Timrå. Detta är under avdelning läktarkultur och en gnutta humor. HV:s tifogubbar hade arbetat hårt för ett maffigt tifo som visserligen var grymt med all beröm. Men jag såg det nu med helt andra ögon.

Fotbollsjournalisten Simon Bank, som för ögonblicket hade bytt plats med hockeykrönikören Mats Wennerholm skriver:

Det första jag såg i Jönköping - mitt bland popcorn och vadderade säten - var en klack som heter North Bank som håller på ett lag som heter Blue Bulls och som vecklade ut en banderoll där det stod "We all agree Håve are magic". Andas. Impulskontroll. Uppträd som en Wennerholm, ta en näve popcorn, sjunk ner i stolen. Inte ställa sig upp och skrika, welcome till sviiiden.

Och det värsta med detta är att Simon Bank har rätt. Inte för att förringa arbetet som dessa hängivna tifokillar satt upp, utan för att helheten är så förbannat mainstreem och äckligt modernt. Förlåt HV - supportrar, förlåt Tifogruppen, men er klubbs pampiga shower är bara till
er nackdel i strävan att uppnå en läktarkultur som bygger på hjärta och inte pengar och showbizz.
Nu vet jag att många elitserielag lagt de NHL - influerade namnen på hyllan. Men det tål att tänkas på att vi som kämpat för att den moderna hockeyns inflytande stryps inte ger upp i första taget, fortsätter med vårt och arbetar hela tiden för en härligare inramning. Bort med hypade namn, sponsrade klackar och menlösa cheerleaders som är fullständigt onödigt i stämningssyfte, mera ett irritationsmoment.

1 kommentar:

Anonym sa...

OSTEN SUGER!