fredag 27 mars 2009

Till Ejendals ikväll.


Skumt. Läste precis Leksands klackledares onsdagskrönika på Leksandsif.se där han raljerar över hur värdelösa vi var på läktaren i Tisdags. Blev förbannad i vanlig ordning när det handlar om Dalastark och hans divalater och var precis i färd med att skriva en replik på tomtens krönika när det plötsligt slog mig - fan, karljäveln har rätt. Mycket till läktarkultur var det sannerligen inte i Tisdags. Vi som älskar det här och som skriker stämbanden av oss i sextio minuter hamnar i skymundan när turisterna intar en full arena. Vi måste vara bättre på att samla oss alla vi som skriker och sjunger. Vi vet ju vilka vi är - vi bor ju där.


Kan heller inte låta bli att tycka synd om grabbarna som kämpar och sliter hårt bakom kulisserna för att skapa en sån effektfull stämning som möjligt på VIKs hemmamatcher när det sen dyker upp en massa turister som inte förstått det här med läktarkulturen och hur det faktiskt gör skillnad.


Tjejerna i Leksands stars har jag förövrigt inte så mycket för. Får se nu ikväll hur många LIFIS det ligger på isen och krälar för att de fått sig en liten knuff. Fattar heller inte varifrån Leksands lagläkare fått tesen om att VIK gav sig ut för att skada deras spelare. För mycket sprit innanför västen kan vara en god förklaring till detta något förvirrade påstående.

Men, vi får se.

Mellansveriges största pajas, Emil Nilsén aka Dalastark, lär väll onanera till sin julgransklack efter matchen på lördag oavsett hur det går på isen.

Inga kommentarer: