måndag 30 november 2009

Lenny Eriksson såg VIK vinna på straffar.


Är Lenny Eriksson fortfarande aktuell som tränare för Gulsvart?

....
VIK tog ett steg framåt igår i ett ödsligt ABB - arena. Två poäng innebar vinst och ett för tillfället mycket viktigt avbrott från den dåliga trend som suttit som armeringsjärn i väggarna. VIK vann mot ett Björklöven som på många sätt ser ut som VIK, spelar som VIK och saknar den där sista droppen självförtroende som är skillnaden mellan vinst och förlust, precis som VIK. Dansken med handsken, lövens målvakt, fick sticka ut några gånger med lite akrobatisk gymnastik men annars tycker jag inte att han var så där jättebra. Det var nervöst även där vissa stunder med puckar som helt plötsligt studsade konstigt och ställde till det.

VIK och andra sidan hade för en gångs skull en målvakt som för kvällen får godkänt i betyg. Jensa kunde inget göra på något utav Lövens mål, när hände det senast? Positivt att han tog chansen och jag hoppas att Nilsson ser att Jensa för stunden klarar av uppgiften betydligt bättre än Thalberg.

Annars var denna match inte en utav dom vackraste som spelats i ABB - arena. Men som Lindh sa efter den snöpliga och smärtsamma förlusten mot Bofors på hemmaplan; viktigast nu är att inte spela snyggt utan grisa på och börja vinna matcher. Skönspelet får vi sätta åt sidan.
Och det var sannerligen inget skönspel publiken bjöds på igår, varken från Björklöven eller VIK. Vad vi dock såg var två lag som just nu saknar skärpa och självförtroende nog att vinna matcher. Löven var inte bättre än VIK men VIK var heller inte bättre än Löven. Det var två lag som turades om att föra matchen.

I första perioden agerade VIK koner åt Lövens fartfyllda anfall. I andra perioden blev Löven VIKs rundningskoner. Jag blir alltid lika glad när jag ser tendenser till att VIK snurrar upp, tar fight och vinner puck i närkamper. Det saknas bara de där genialiska diagonalpassningarna snett över hela offensiv zon så har vi VIK anno 08/09 tillbaka i vissa korta stunder under matchen igår. Jonas Johansson försökte sig på en diagonalpassning som slutade med ett duns i sargen på andra sidan. Enda och sista gången det skedde. Å andra sidan är det härligt att någon vågar försöka.

Annars konstaterar jag följande:

... Att Lenny Erikssson fortsätter att besöka ABB - arena. Igår sågs han i restaurangen innan matchen. Vad betyder det månne? Vi kan ju alltid vända oss till Malmösupportrarna och fråga, dom har ju alltid bättre koll på våran egen klubb än vad vi själva har.

... Att publiken i Västerås är smått pinsamma. Klacken stod upp bra igår även om vi var kraftigt försvagade. Lövensupportrarna var många fler men lät som dom bara var tio stycken. En smått underlig känsla. Det reppades med tvåpinns och annat men rent sångmässigt höll dom en väldigt låg nivå i förhållande till kvantiteten. Annars är publiksiffran på ca 1600 ett hån. Och Västerås ska kalla sig hockeystaden. Typ. Lika mycket hockeystad som jag är Prinsen av Brunei på kokain.

... Att väldigt få nappade på matchtröjekonseptet. Men som sagt, det finns ingen tradition av matchtröjor i Rocklundahallen. Bra försök dock av Öberg och Juhlin.

... Att en person i våra led visat prov på dolda talanger i den ovanliga utövningen att skapa konst på en pärlplatta. Jag är sjukt imponerad. Det där förtjänas egentligen att visas öppet.
Nåväl, nu ska jag sova.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, ligger Ultras-sidan nere? när jag klickar på länken kommer jag bara in till forumet!

mvh

Anonym sa...

Nu när man läser att divan och svikaren Tommy Salo har lämnat Oskarshamn så blir man ju livrädd för att han ska stå i vårat bås snart.

Finns det risk för det? Han är ju en i kompisgänget så att säga.

-Hängiven Gulsvart- sa...

Anonym 1: Har också reflekterat över det. Ska fråga grabbarna...

Anonym 2: Haha, jadu, det ligger ju nära tillhands. Jag tror dock inte att någon större förändring kommer att ske inom den närmaste tiden på tränarsidan. VIK verkar nöjda med Nilsson och Classe och ser även Nilsson som ett framtidsnamn.

Att byta tränare på nytt skulle heller inte se bra ut utåt mot publik och sponsorer. Det skulle kunna tolkas som om ledningen inte riktigt vet vad dom gör. Om jag tolkar Rohlin rätt ut efter det han sagt och ut efter hur han brukar resonera så är långsiktighet prio ett. Att Ivarsson fick gå var snarare för att trycket utifrån blev för stort - anser dom.

Skulle bli mycket förvånad om Salo tog över VIK. Rent cyniskt är det ju lätt att dra till med det. Men nej, det är inte realistiskt.

tomas sa...

Anonym: Jepp, så är fallet, och så ska det förbli. Den har lite spelat ut sitt roll. Besök viksupport.com för nyheter angående VIK-läktaren.

David: Självklart får du lägga upp bilden på Manges pärlplatta om du känner för det. :)

Anonym sa...

Okej, varför har man valt att lägga ner ultras.se?