måndag 9 november 2009

Vem fick Eklund att ändra sig?

(Full arena?)

Jag bugar åt VIKs arbete att på alla sätt och vis försöka fylla arenan. Mötet vi supportrar hade med klubben den andra november gick ut på att komma fram till en gemensam slutsats. Hur fyller vi arenan? Hur får vi folk till klacken? Åsikterna var många och alla var rörande överens om att vi alla måste göra någonting för att förbättra situationen. Både på klackläktaren och i arenan för övrigt.

Nu testar sig VIK fram genom flera olika erbjudanden framöver. Positivt att klubben visar att det går att sänka entrépriser och till och med inbjuda publiken till en gratis hockeymatch. Det sänder signaler om att klubben är rädda om sina supportrar och sin publik samt att klubbchefen Anders Eklund övergett sin tidigare fasta övertygelse om att VIK är en produkt som inte ska ges bort gratis.

Den som trots Eklunds tidigare envisa ståndpunkt om att det inte kommer bli några gratismatcher ändå lyckats övertyga honom bör få pris. Den människan är ett geni. Jag med flera har länge talat om att VIK på nytt borde testa gratismatcher.
VIK vill ha en ståplats bestående av enbart matchtröjor. Där tar det stopp för min del.
Det känns bara så... Leksand. Det tar emot på något sätt.
....
Bussen mot Mora är bokad och blir det som jag vill så kommer bokningar att tas upp före, under och efter Örebromatchen nu på Onsdag. Glöm inte medlemskortet. Se viksupports hemsida för mer info.

....
Spontan samling på Skallbergskrogen inför Örebro på Onsdag är också utlyst av supporterklubben. Tider, priser och annat finns på hemsidan.
....

14 kommentarer:

Olof Loklint sa...

Hörru din bakåtsträvare:)

- Klart vi ska ha matchtröjor! Skit i din "leksandsfobi" nu. Titta hur supportrar klär sig i NHL. De skiter fullständigt i Leksand - oxo!

Jag hyllar initiativet att vi skall klä oss "gulsvart"..

Kom igen nu - din buffel:)

(det hade varit en helt annan sak om de avkrävt oss blåvita kläder för fri entre!)

-Hängiven Gulsvart- sa...

Ja, och NHL är verkligen något att sträva efter med deras popcornpublik med hockeytutor och konstiga hattar. =)

Haha.. nejdu, jag vårdar min Leksandsfobi ömt med ett stort mått av nhl förakt. *ler stort*

Anonym sa...

Det kanske är därför folk inte kommer till klacken, dvs därför att ni som står där nu är så klara med hur det ska vara där. Vad gör det om det kommer folk i matchtröjor? Hellre som det är i NHL eller i Leksand än som det är i Rocklunda nu. Det är tyst som i graven, det har nog aldrig varit såhär dålig stämning, inte ens de sista åren i Elitserien var det såhär dåligt.

-Hängiven Gulsvart- sa...

Folk får gå i vad dom vill. Det har jag inget emot. Kom i vad du vill.

Vilka sorters förändringar skulle du, anonym, vilja göra för att stämningen i hallen ska bli bättre? Hur ska vi göra för att få folk till klacken till exempel?

....
Vore roligt med en seriös diskussion för en gångs skull. Att folk inte bara slänger ur sig att klacken suger utan också kommer med konstruktiva förslag till varför det är så samt hur vi kan förbättra.

Öppna era hjärtan nu. Säg vad ni känner och tycker. Anonymknappen finns... använd den om ni vill det.

Anonym sa...

Matchtröjor skulle fungera och bli snyggt om det hela tiden var fullt i hallen. Som det är nu skulle det bara se muppigt ut. 40 pers står med för stora matchtröjor ensamma på R/S. Det skulle se fördjävligt ut.

Börja med att fylla hallen först.

Anonym sa...

Det var någon som lurade mig att sätta på mig VIK kepsen och sedan hånskratta ut mig för att ni tyckte att jag var i samma liga som köttbulle och potatismos som också bar samma keps!
Nu tycker jag att du kan gott sätta på dig ett matchställ och vara tyst!

Anonym sa...

Det finns ingen riktigt bra klackledare a la Järnbring. De få som försöker nu är för dåliga och på plats för sällan. Bring back Järnbring eller låt honom lära upp någon som vill vara där varje match och leda klacken jämt.

Anonym sa...

Men sluta klaga på klacken! Istället för att säga att det är tyst så sjung med. Egentligen skulle hela södra kortsidan kunna sjunga, vi vill ju alla att vik ska vinna.
Ang. Matchtröjor så nej! Det är bara spelarna som ska bära dom, tycker jag i alla fall.

Olof Loklint sa...

Ses på Skallbergskrogen på onsdag!

Anonym sa...

Börja med att förenkla ramsorna så mer än 2% kan sjunga med

Sluta upp med allt hatande, bara pinsamt.

Var mer öppenhjärtade och acceptera vad majoriteten vill ha inte vad ni själva vill.

Analysera läget om VARFÖR inga kommer till R/S.

Och släpp lillebrorskomplexet mot leksands klacken & nhl, även fast emil suger.

Back to basic, ungefär som vik-laget behöver göra.

Anonym sa...

Vad tror du själv det beror på att inga vill stå i klacken? Det vore intressant att höra.
Sedan måste man ju också säga att det inte bara är klacken som är sämre, resten av publiken är ju också skrämmande tyst. För några år sedan kunde det vara ett jäkla liv trots att det bara var 1700-2000 på matcherna.

Anonym sa...

Hängiven gulsvart :
Jag skrev tidigare i ett inläg om att Jensa inte får samma förtroende som Thalberg ...nu är det bevisat .....Thalberg står mot Örebro....

Anonym sa...

Ni kan glömma hatandet, för det kommer inte försvinna.
Jag fattar inte, hela södra ståplats skulle kunna sjunga.

Nog om det. klä er hur ni vill osv ni är hjärtligt välkomna till R/S!
Slut upp mot Örebro, nu tar vi dom!

-hängiven gulsvart- sa...

Mycket att tänka på idag men ska försöka svara nu på era inlägg.

"Vad tror du själv det beror på att inga vill stå i klacken?"

Svar:
Jävligt svårt att svara på. Man kan ju tragiskt nog inse att återväxten inte kommit upp sig som vi alla kanske hade velat. Vi är inne i en enorm generationsväxling som saknar en stark återväxt. Tyvärr. Kanske inte direkt svaret på din fråga men i alla fall ett svar på varför kärnan är så liten.

"Jag skrev tidigare i ett inläg om att Jensa inte får samma förtroende som Thalberg ...nu är det bevisat .....Thalberg står mot Örebro...."

Svar:
Om det är så så är det synd. Holmström var stabil mot Bofors och har under sin tid då Thalberg varit borta aldrig riktigt gjort bort sig. Thalberg kommer aldrig upp i standard och det känns som om Holmström har större självförtroende än Tarras. Varför inte då köra den målvakten som har bäst flyt i en match som betyder allt?
Ibland undrar man....

"klä er hur ni vill osv ni är hjärtligt välkomna till R/S!
Slut upp mot Örebro, nu tar vi dom!"

Svar:
Word. =)