fredag 6 november 2009

Klarar VIK det utan Loppan?


Med förskräckelse läser jag på forumet att Loppan kanske missar matchen ikväll. Jag kanske är cynisk och förbannat trångsynt eller så har jag ingen förmåga att lita på andra men är det inte så att om inte Loppan visar vägen så gör ingen annan det? Jag bara frågar. Valdix har visserligen äntligen fått näta men kommer han fortsätta med det? Jonas Johansson, mannen som skulle axla Olaussons roll, har stått stilla och visat noll tills för bara några matcher tillbaka. Kan han visa vägen om Loppan ligger hemma?

Faktum är, och det kanske är ett pinsamt faktum för de unga hungriga så kallade talanger i VIK, att snart 40 åriga Hellkvist är den man som oftast visat vägen. Bra eller dåligt att det är så? Vad säger det om resten av truppen? Jag unnar Loppan all framgång, han är en underbar hockeyspelare som var riktigt vass redan förra säsongen. Men hur ska vi tackla problemet med de övriga spelarna som inte riktigt visat vad dom kan? Är det ett problem? Ja, anser jag. Självklart. Talangerna som skulle lyfta VIK har gömt sig bakom en kille som snart fyller fyrtio bast och väldigt lite talar för att det är en trend som kommer brytas ikväll.

Om Loppan stannar hemma ikväll så kommer vi nog med all säkerhet åka från skogen med noll poäng. Pessimist? Javisst. Finns det anledning att vara något annat? Den här säsongen har knappast varit en dans. När Nilsson tog över har vi sett tendenser till att vilja börja dansa på riktigt och matchen mot Växjö måste ha varit den bästa matchen VIK spelat på väldigt länge.

Snälla, vinn, bara vinn. Tål inte läsa skogsfolkens dryga kommentarer på tifo-forumet efter ännu en förlust mot deras skitlag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är ju därför vi ligger där vi ligger för att ingen annan tar ansvar mer än loppan. skämmigt för alla andra, så klart.

Anonym sa...

Klart VIK vinner i kväll.Lita på mig

Anonym sa...

Varför hyllar aldrig klacken Loppan med någon ramsa?? Han är Kung ju!!

Anonym sa...

varför ställer du dig inte i klacken och tar tag i det? ;)


nej men vem vet. det kanske dyker upp något om Loppan under året. blir det hans sista säsong så blir det säkert något trevligt

Håkan sa...

Tja, fin blogg. Har du fått bekräftat om Loppan spelar eller inte? Och vet du om någon annan saknas? Var ju lite sjukdomar.

mvh

HÅkan