tisdag 3 november 2009

Högt i tak när support mötte VIK.

(Fr.v; Patrik Juhlin, Tommy Öberg, Thomas Cajander.)

Innan matchen igår samlades ett tjugotal supportrar tillsammans med VIKs marknadschef Tommy Öberg, Patrik Juhlin och ordförande Thomas Cajander. Meningen var att vi tillsammans med ledningen skulle lufta åsikter angående hur VIK och vi på bästa sätt kan arbeta för att få folk till klacken. Hur vi
supportrar vill ha det och hur vi ser på läget idag. Det skulle vara ett öppet forum och öppet blev det.

Frustrationen över den senaste tidens utspel i både radio och media från ledningens sida gjorde att diskussionen gled över på annat långa stunder. Positivt då jag tror att det behövdes. Patrik Juhlin svarade tålmodigt, Cajander blev butter och sur och Tommy Öberg var allmänt sympatisk och var den som tillslut bröt samtalet in på facit igen.


Frågorna som togs upp och som var underlag för diskussionen känns otroligt viktiga och aktuella just nu. Den Gulsvarta läktaren är just nu under all kritik. Igår var vi upp emot två tusen i hallen men ingen som helst verksamhet i klacken under långa stunder. Varför blir det så?
Hur ska vi göra för att det ska bli bättre? Ledningen påpekade under mötet hur viktig dom ansåg att klacken var. En sjätte utespelare, för att citera Juhlin. Vi fick även beröm för klackinsatsen i Örebro. Imponerande, ansåg herrarna i VIK, men varför bara då och inte jämt? Varför bara under Leksand och inte jämt?

VIK vill se klack alla dagar i veckan. Mot Sundsvall, Borås, Växjö, Oskarshamn och mot andra lag som inte stavas Leksand och Örebro. Jag håller med och jag vet att samtliga där uppe på R/S vill se samma sak. En kärna som håller igång match efter match. Nu är det inte så. Varför kan man undra. Julle var inne på matchtröjor. Varför inte klä klacken i matchtröjor? Andra var inne på att bygga stolar över hela norra stå förutom bortastå, då kan folk bara stå på södra och därmed förhindras den trafik som blir mellan perioderna.

Någon var inne på att sänka matchbiljetten för ståplatspubliken eller börja sälja biljetter sektionsvis, då förhindras också den massiva folkförflyttning som nu sker match efter match mellan södra och norra stå. Julle var villig att sänka priset på säsongskort för ståplatspubliken till 950;- men lovade ingenting när han märkte hur hela salen vaknade och stirrade med stora ögon på honom.


Mötet avslutades med en överenskommelse om en uppföljning genom flera nya möten i framtiden. Bra initiativ av VIK att öppna upp ett forum och ta in oss i debatten på riktigt. Att vi får veta hur marknadsavdelningen resonerar och hur dom på kansliet arbetar. Radioreklamen som jag länge efterlyst är på tapeten och under diskussion med bland annat Rix FM och Rockklassiker. Bra där.

Åter till kärnfrågan; Hur ska vi gå tillväga för att få folk att gå till klacken för att sjunga fram VIK?

Jag avslutar så.
Gå in på vhs-forumet och diskutera under medlemsforumet eller om ni inte är medlemmar, diskutera här nedanför i kommentarsfältet.

Inga kommentarer: