torsdag 10 september 2009

Nu måste du fundera Lagerbäck.













Lagerbäck har lite att stå i tills nästa omgång mot Danmark.
Bilden tagen från:
DN

....
Sverige vann men förlorade sin heder idag mot Malta. Fotboll när den är som sämst. Fotboll när den är som mest pinsam. Svenska herrlandslaget blixtrar till i mellanåt. Som när Ibra snubblade in bollen i mål i absolut sista minuten mot Ungern och fick hela mediasverige på fall. Stora rubriker berättar om frälsaren och hans gyllene mål som ska ta oss till VM. Malta skulle vi bara ta. Enkel matematik.
Fullt så enkelt blev det inte.

Vist, bollen är rund och ingen match är given på förhand och allt det där floskandet. Men vad vi i alla fall kan kräva av dessa överbetalda juppisar är att dom försöker. Att dom visar vilja. Att dom ger allt. Glöden, passionen och kärleken fanns inte alls idag mot Malta. Har den överhuvudtaget funnits? Sverige vinner på grund av ett taffligt självmål, inte på grund av Sveriges skickliga och taktiskt fyndiga spel.

För att få spela ett VM så måste man också förtjäna sig en plats där. Sverige förtjänar inte en plats i en VM-turnering så som det såg ut idag. VSK:s herrar spelar snabbare passningsspel. VIKs A-lag skulle spela skiten ur träbenet Mellberg och hans tröga backlinje. Ett stort plus till Safari som i alla fall ville spela boll. Resten sket i matchen.

Nu floppade Danmark och vips har dessa "super-swedes" helt plötsligt fått sig en liten räkmacka mot toppen. Nu kräver jag vinst mot Danskarna borta i Köpenhamn. Allt annat är ett stort fiasko.

Inga kommentarer: