tisdag 15 september 2009

Läktarkollen Nr2: Leksand.

Leksands klackledare Emil Nilsén sticker ut hakan inför premiären. Bloggen stämmer av hur det ser ut i motståndarlägret inför premiären i "Läktarkollen Nr2"

Hur förbereder man sig inför en seriepremiär som denna mot VIK som supporter uppe i Leksand?

Ja det är fixa bussar, kolla så trumskinnen sitter som dom ska, ringa å kolla vad som är förbjudet utan anledning i Rocklunda den här säsongen, planera om tifot o.s.v - det vanliga.

Det är riktigt heta premiärmatcher som spelas. Bland annat Bofors mot Örebro, AIK mot Malmö och så våran match, VIK mot Leksand. Vilken match rankar du som hetast och varför?

Bofors - Örebro känns absolut hetast. Mycket känslor där och Fahlander gör inte direkt något för att lugna ner nerverna. AIK mot Malmö är självklart en toppmatch men att jämföra den och vårt möte med Bofors - Örebro känns inte riktigt rättvist. Vi blir inte direkt mer upphetsade av Västerås borta än vi blir av att åka till Almtuna eller Sundsvall.

Som brukligt väntar vi oss i Västerås en riklig invasion av masar. Hur många officiella supporterbussar kommer ni med från byn?
Vi kommer med dryga 100 personer organiserat från Dalarna.

Förra året var det nått bråk mellan er och VIKs klubbchef Anders Eklund som gällde förbud mot flaggor och trummor. Hur ser det ut med det i år? Kommer vi få se en tifostark Leksandsklack i premiären?

Ja jag vet inte riktigt hur det där gick till, en miss i kommunikationen. I år har vi ringt ett par gånger för att få reda på exakt vad som är tillåtet men det har varit lite trögt att få fram kalla fakta även den här gången. Det känns som vi har ganska bra koll på vad som kommer hända på läktaren.

Om du ska till och tippa. Hur går det i matchen?

0-3 till oss, Ribbenstrand gör hattrick.
Nej då - det blir nog jämt. Tror inte att årets LIF kommer göra särskilt många 10måls-matcher - det kommer nog spelas snål kvalseriehockey hela vägen till april. Men vi vinner med 3-4 på onsdag. Rhodin avgör i powerplay med fyra minuter kvar.

Hur kommer det gå i läktarmatchen?
Som vanligt - ni kommer hävda att ni bara hörde trumman och vi kommer höra "som en drog" fyra gånger och en å annan "vi älskar gulsvart" som inte orka hålla ljudvolym mer än max tre vändor. Vi får ha trumma den här gången och det tillsammans med att alla Leksingar egentligen kommer från Kolbäck gör att vi vinner en jämn klackkamp.

...
Bloggen tackar Nilsén för lägesrapporten. Må bäste man, grupp, klack, hockeylag vinna.

7 kommentarer:

Fredda sa...

100 pers är ju inte mycket. två bussar. så stort är intresset för premiärmatchen i LIF.

Anonym sa...

... fast det blir ju fler än 100 Leksingar där. Kolbäck är jättestort! :-)

Anonym sa...

Vad bitter han verkar vara, iofs skulle jag också vara bitter om jag bodde i Leksand...

Anonym sa...

Bitter? Haha...humor kallas det!

Emil Nilsén sa...

Fredda:

Njäa, snarare att så stort är intresset för bussresan. I och med att det gärna tar 30-60 minuter extra att åka buss väljer många att åka bil istället.

Anonym 2:
Bitter, ja som fan - men inte på er, inte på nått hockeyrelaterat alls faktiskt.

Anonym sa...

När Gulsvart fyller en kortsida på bortaplan, då kan ni börja snacka....

/ anbr

-hängiven gulsvart- sa...

Efter 16 oktober då menar du? =) Sen när organiserade superstars över 5 bussar till en bortamatch?