onsdag 30 september 2009

Loppan gör det igen.












"
Det var viktigt att klara ut den här situationen tre mot fem, det stärkte oss," säger Göran Karlström på presskonferensen efter matchen. Malmös tränare är inte ensam med dom orden. Leksands tränare satt på precis samma plats efter premiären och yttrade liknande ord. Hur många tränare i vinter ska få den äran? Jag kommer hålla räkningen. Två så här långt.

VIKs oduglighet i power play och framför allt i fem mot tre lägen skapar frustration hos de gulsvarta samtidigt som det ger energi åt motståndarlagen. Logiskt och förbannat orättvist. Malmö var inte bra igår. De spelade som jag förväntade mig av ett lag som förra säsongen inte nådde play off. VIK spelade stabilt och med fart men saknade skärpan, udden och kraften i avsluten. Det är som en hundra meters löpare som krossar allt motstånd för att sen stanna upp strax innan mållinjen.

Loppan levererar igen. Gubben gör det som J.J, Valdix och dom andra borde göra. Mål match efter match. Tyvärr nollas vi efter en oerhört konstig match. Vart var VIK i andra perioden? Och jag hoppas att Ivarsson slutar plåga Holmström och låter Thalberg vakta målet hädanefter.

Inga kommentarer: