måndag 3 augusti 2009

Örebronytt och det gulsvarta ekorrhjulet.















Meddans reklammakarna för frotté stod sysslolösa i sin monter så rörde det sig desto mer framför supporterklubbens infodisk. Den klassiska bortaresan mot Örebro befann sig redan på alla läppar och ingen ville missa tillfället att för en billigare peng redan nu boka sig på bussen.

74 personer bokade sig till resan under ispasset och fler lär strömma till. Det är fortsatt billigt fram till Leksand hemma på premiären. Sen lägger support på en femtiolapp. Så passa på under frotté-cup och andra träningsmatcher på hemmaplan att boka er till årets resa.


Personligen kommer jag sakna Stefan Holmgren. Inte för att han är bäst på att göra mål eller superfenomenal på skridskorna eller en dribbler med klubban. Nej, utan för att Holmgren symboliserar allt det som jag anser gör ett lag komplett. Lojalitet, uppoffring, kämparglöd, laganda. Holmgren symboliserar allt detta. När han sliter, när han bökar sig fram, när han från ingenstans gör mål eller trycker till en motståndare. När han gör allt detta så gör han det med kärlek till det lag som han representerat i många, många år och som han älskar.
Josh skriver på viksupports nya hemsida om klubbkänsla kontra elitserierutin och jag kan inte låta bli att rysa över utvecklingen som vi ser formar våran älskade sport. Meddans vi supportrar kräver lojala spelare och värderar klubbkänsla framför profitbegär så formas hockeysverige runt omkring oss till att bli något som vi känner oss främmande inför.
Spelare som J.J, Valdix, Helmersson och Ribbenstrand vill inget annat än att spela i elitserien. Om det är med VIK eller med ett annat lag är för dom fullkomligt ointressant. Spelare söker sig till VIK för att visa upp sig, inte för att föra Gulsvart till eliten bara för att gulsvart har en speciell plats i deras hjärtan.
Vad krävs då för att VIK ska kunna behålla spelare som lyckas väl i VIK? Jo, framgång krävs. Och framgång är lika med elitserien. Så länge VIK inte går upp så får vi se en spelarruljans på sex, sju spelare varje silly season. Sådana är spelreglerna i de allsvenska klubbarna om man inte heter LIF eller MIF.

Inga kommentarer: