fredag 14 augusti 2009

Träningsrapport Fredag


Kall arena betyder inte alltid att det är iskallt ute på isen. Idag på träningen var det hett. Även om jag och lillgrabben frös så värmde det att bara titta på tjurarna i vitt och svart som kampade mot varandra i testosteronfyllda övningar. Det sprutade vilja och glöd ur många spelares ögon och öron. Närkamperna var täta och hårda och knappt någon höll igen. Dagens smäll delade Ribbenstrand ut när han satte upp armbågarna i brösthöjd på J.J som fick sig en flygtur.

Sedvanliga övningar blandad med tvåmål, hela tiden skickligt styrt av de bägge tränarna Nilsson och Ivarsson. Det är första gången jag ser Nilsson och kunde mig se mycket av Tornberg i hans sätt att leda laget. Det är passionerat och eldigt. Han hörs mycket och pratar mycket med spelarna både på och utanför isen. En kille som visar när han anser att spelarna inte riktigt ger allt men öser också beröm över dom när det blir rätt. Jag fick ett gott intryck.

Jonas Johansson sticker ut. Inte bara för storleken utan också i hans sätt att åka skridskor samtidigt som han behandlar pucken på ett skickligt sätt. Trots sin storlek så briljerar han i trånga utrymmen. Lite av en Olausson-typ men jag hoppas att J.J är mera allround än vad Olausson var. J.J gör mycket bra ifrån sig i samtliga övningar.

Valdix, bra snurr framför kassen. Ettrig, stannar aldrig upp och backarna var några gånger halvmetern efter honom i vändningarna

Christoffer Udd var knappast uddlös. Förlåt, men jag kunde inte låta bli. Han var med i alla fall och gjorde det riktigt bra.

Forsberg hade bra fart och backade inte i närkamperna. Och närkamperna var många och bitvis väldigt hårda. Grabbarna avslutade träningen med ett jättelikt slagsmål där både Holmström och Tarras deltog aktivt. VIK har extremt roligt hela tiden och det smittar av sig upp på läktarplats. Det är harmoni i truppen, Lindh glider runt och snackar med spelarna, skojar med dom eller mosar upp dom mot plexit. Lindh är en ledargestalt - ge honom C.et.

4 kommentarer:

Olof Loklint sa...

Var hittar men A-lagets träningstider? Var ner en stund mitt på dagen men då låg isen öde!

-Hängiven Gulsvart- sa...

Brukar träna mellan ca 10.00 och ca 11.30 varje vardag. Dom kan börja tidigare också...

Anonym sa...

Vill bara tacka för den härliga blogg du har som är väldigt läsvärd!Grymmt jobb

/ Forza

-Hängiven Gulsvart- sa...

Anonym:
Det tackar vi för. Alltid kul med uppskattning.

/Forza Gulsvart