fredag 14 augusti 2009

Pressklipp från grannar.


NWT.SE - 2009-08-13
"FBK:s sportchef Thomas Rundqvist är besviken", skriver nwt.se och visar en bild på en barnsligt surmulen sportchef med en blick som verkligen förmedlar den orättvisa Rundqvist anser han är med om. Som ett barn som redan har allt gnäller han på det han inte får. Det som barnet Rundqvist inte når med sina kladdiga nersnorade fingrar. Pengar, avtal och åter igen pengar.

NHLPA, spelarfacket där borta på andra sidan pölen, vägrar gå med på ett avtal som ska slutas mellan NHL och svenska ishockeyförbundet som rör svenska spelarexporter till nordamerika. Rundqvist är besviken. Enligt nwt.se förlorar FBK 5 - 6 miljoner kronor. Stackars FBK och dess sportchef. Mannen som styr Sveriges rikaste klubb, en klubb som äter upp andra mindre klubbar så som en vithaj slukar en sälunge, gnäller över några spillda miljoner. Känner ingen sympati för FBK och deras tappade miljoner. VIK tillsammans med klubbar som verkligen brinner för att producera bra spelare bör å andra sidan belönas för det slit som läggs ner på varje spelare som lyckas. FBK har inte ens någon ungdomssatsning.

UNT.SE - 2009-08-13
"Längtan efter hockey har tydligen varit stor bland Ais-supportrarna under sommaren", skriver unt.se och gör en höna av att C - hallen var full när Almtuna mötte VIK igår. 200 - 300 personer varav ett 80 - tal VIKare och Uppsalaborna har verkligen suktat och längtat och trätat detta att AIS nu äntligen ska lira match igen. På VIKs första träning var det enligt rapporter ca 1600 personer. C - hallen i Gränby och unt.se kan se sig i stjärnorna efter ett liknande intresse i pastor Ekmans heliga stad. Apropå Pastor Ekman så hade livets ord europakonferens för inte så länge sen. AIS bör vända sig till Ekman och hans folk för att få hjälp i hur de kan dra folk till matcherna. Ett råd bara.

- Det blev lite fel hela vägen och jag var tvungen att välja mellan två man, säger backen Elias Fälth"... Och skrev på för Oskarshamn. Nej, det gjorde han inte. Han var på ett baklängesmål, men det kunde också ha varit så att han mitt under träningsmatchen skrev på för en annan klubb. Inte förvånande med en sådan karl som varken vet vad klubbkänsla, lojalitet och heder heter.

NWT.SE - 2009-08-12
Tobias Thermell är ny lagkapten för Bofors. Egentligen fullständigt ointressant. Men en sak tog jag till mig när det gäller denna Thermell. Han har spelat hela tolv (12!!) säsonger i Bofors och var på tidigt 2000-tal lagkapten innan den nu avgående kaptenen kom till klubben. Trofast är ordet jag söker. Trofasthet, lojalitet, laganda, kärlek - allt detta skapar en fulländad spelare.
Grattis Bofors för att ni har kvar era trofasta.

VLT.se - 2009-08-13
Amerikansk fotboll är en enda röra. Dock är namnen spelarna har en smula underhållande. På vlt.se kan vi läsa om Roedeers bästa spelare som tydligen skadat sig illa. Killen kallas för "The Norwiegan Nightmare". Fan va coolt om hela VIKs lag skulle döpa om sig till skräckinjagande blodtörstande namn. Eller inte...

5 kommentarer:

Baneman sa...

RUNKARE RUNKARE RUNKARE RUNKARE!
Så där i fortsättningen så skriver du inget illa om am fotboll om du vill behålla din goda hälsa ;)

Ciao // Mr Lofgreen

Anonym sa...

Kan någon vara så vänlig o förklara hur man skall kunna vara kvar o spela i ett lag där man inte fått något kontrakt. Stannar du kvar på jobbet o jobbar utan lön? kommer du ens in på din tidigare arbetsplats? Syftar på Fälth om ingen förstod det...
Supportrar skall hylla o stötta sitt lag, häckla o håna spelare lämnar vi därhän.

-Hängiven Gulsvart- sa...

Anonym:
Fälth är en lögnare och svikare. Finns inget hederligt med att skriva på för annan klubb mitt under brinnande kvalspel och sen ljuga om det i pressen. Att mannen sen byter klubb så som andra byter skor är också en aspekt som spelar in. Finns det inte något som kallas laganda i Fälths vokabulär?

Baneman:
Finns ingen god hälsa att behålla så kör bara kör. =)

Tobb sa...

Till anonym: Olausson och Arlbrandt försvann ifårn VIK denna säsong. Båda dom 2 var tio till tjugo ggr viktigare för laget än vad Fälth någonsin kommer att ha varit för VIK. INgen av dom är hatad. Varför? För att dom skötte det snyggt och på rätt sätt! Så enkelt är det!

Anonym sa...

Vem vi skall kalla lögnare låter jag vara osagt...ryktet lever tydligen kvar, det var inget kontrakt påskrivet under kvalserien. Svikare, jag fattar fortfarande inte hur man kan bli kallad det när man inte blir erbjuden något nytt kontrakt.
Tobbe: Vem som var mest viktig får du gärna ha din synpunkt på, det var liksom inte det de handlade om. Tycker i så fall att det är värre med Arla o Olausson som blev erbjudna höga löner för att vara kvar men ändå stack. För min del finns min stjärna kvar i VIK o jag kommer att njuta av hockeyn i vinter o stötta mitt lag i med o motgång (istället för att ödsla energi på att hata o håna f.d VIK:are) synd att ni inte gör det samma för då hade de varit mer folk i klacken.