fredag 28 augusti 2009

Omröstning: Lyx kontra ståplats.

ABB-arena krymper, enligt "ortsbladet" idag. Arenan går från att ta in 5800 personer till att nu bara ta in knappa 5000. Orsaken kallas "den moderna utvecklingen" inom ishockeyn och som knappast är specifikt bara för VIK och Västerås. Komfort, bekvämlighet och gärna lite lyx prioriteras framför ståplats och större publikkapacitet.

Det blir 212 nya sittplatser på redan befintlig ståplats. Ett "etage rinkside" ska byggas för sponsorer samt ett helt nytt restaurangetage med 75 nya platser. För detta får VIK betala ett pris, lägre publikkapacitet.

Och allt handlar om pengar. Att VIK ska kunna sälja dessa platser till folk med de lite större plånböckerna I andra städer har det gott längre än så. Där har ståplatserna helt försvunnit i jakten på att öka finanserna. Vad som sker då när ståplatspubliken motas bort är att dels har inte alla råd att gå på idrott längre i Sverige och dels förlorar arenan sin kraft i supporterkulturellt perspektiv.

...
Vad anser ni om det här?
Ska VIK prioritera bekvämlighet och lyx för dyrare peng?
Eller ska VIK bibehålla det kulturella arvet i Rocklundahallen och måna om ståplatspubliken som både är många och trogna?
Eller går det att kombinera dessa två?
Gå in och rösta och diskutera gärna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen händer det positiva saker, kanske vi slipper se tomma ståplatshyllor nu.

Det är sittplats folk vill ha, det är där efterfrågan ligger då ska det erbjudas.

Hellre en full arena med sittplatser än en halvfull med bara ståplatser.

Anonym sa...

Borde som redan nämnts vara möjligt att kombinera ståplats och sittplats. Det är ju inte så att det är direkt fullt på ståplatserna så vitt jag kunnat märka.

Trevlig blogg förövrigt - ett mycket trevligt sätt att följa mitt VIK när man bor i en annan stad och inte kan följa laget på närmare håll. =)

Rad 9 sa...

Tycker som jag tog upp på min blogg också att det ska vara anrika Rocklund tills man gör en helt ny hall! Är precis som att måla om gamla möbler, blir aldrig riktigt bra.

-hängiven gulsvart- sa...

Jag är bara rädd att utvecklingen håller i sig. Nästa säsong är det ytterligare sektioner som ska göras om och så vidare tills hela arenan bara är sittplats. En sådan utveckling är ju full möjlig med tanke på hur det ser ut på andra ställen i landet.