måndag 26 oktober 2009

VIK gör rätt men agerade fel.


Ivarsson är sparkad. Visserligen bra då jag och många andra tidigare efterlyst denna åtgärd. Att VIK bör agera kraftfullt i tider då ingen i laget verkar trivas, varken med sig själva eller med spelet. Att VIK bör gå ut och markera för supportrar och sponsorer att klubben ser allvarligt på de uteblivna resultaten. Nu sparkas Ivarsson. Men Ivarsson sparkas av en klubb som enligt Rohlin aldrig sparkar tränare.

VIK gör allting rätt men kan trots det aldrig gå helt rak i ryggen genom denna kris. VIK agerar, sparkar tränaren och med det sänder ledningen signaler mot spelare och övriga ledare att ingen sitter säkert. Men VIK gör det efter diverse utspel i medierna som talat för den totala motsatsen. Länge har klubben genom VLT statuerat exempel efter exempel på en enad front mot kritiken som legat som ett töcken över klubben.

VIK sparkar aldrig tränare var Rohlins budskap. Cajander gick längre och kritiserade öppet sin egen lagkapten som faktiskt tillskillnad från många andra i VIK gick ut i medierna och talade sanningsenligt om den av styrelsen uppsatta målsättningen om topp tre.
- Vad Andreas tycker får stå för honom, men vi står inte bakom det, dundrade Cajander bestämt i VLT efter förlusten mot Växjö. Lindh ville se över målsättningen, Cajander slog Lindh på fingrarna. I samma intervju säger Cajander också på frågan om tränarna sitter säkert;
- Ja, ja. Det håller inte att byta tränare efter elva omgångar. Det tror vi inte på.
Samma attityd som Rohlin - vi står fast vid allt.

Nu är Ivarsson trots allt sparkad och det av en ledning som genom medierna gjort Andreas Lindh till allmänt åtlöje då han senare fick förklara sitt utspel på grund av Cajander. Ivarsson är sparkad av en ledning som tidigare stått fast vid att VIK aldrig sparkar tränare, bråkar med lagkaptenen och förlöjligar sina egna supportrar genom att påstå att vi inte har förmågan att tänka långsiktigt. Ivarsson är sparkad av en ledning som ansåg att supportrarnas krav på Ivarssons avgång var löjligt. Vad ger det för bild av VIKs ledning?

Därför, mina damer och herrar, kan VIK aldrig gå riktigt rak i ryggen genom denna kris. VIK gjorde det som alla insåg var det rätta men det efter en hel del fullständigt onödiga holmgångar i medierna. Till vilken nytta, kan man fråga. Det har bara skapat irritation bland supportrarna och bland alla oss som velat se en ledning som agerar.

Hur ser jag på det här då? Positivt att Ivarsson fick gå men jag förstår inte varför Nilsson fick vara kvar. Nilsson och Ivarsson delade på ansvaret och var tillsammans ansvariga för VIKs uteblivna resultat. Jag hade velat sett att Rohlin klev ner och tog sitt ansvar som sportchef tills en helt ny tränare kunde kliva på posten. Och med en helt ny tränare menar jag inte Hellas eller någon annan ur VIK familjen. Den nya tränaren måste komma utifrån. Ett helt nytt ansikte med nya idéer kan skapa den energi i gruppen som krävs för att få igång laget igen.

Vi på läktaren kör på som vanligt.
Älska VIK - i med och motgång.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att alla man snackar med säger en och samma sak... Nämligen att nu måste det in helt nytt blod. Inga kompisars kompisar osv... En helt ny röst som inte har några band till spelarna i laget. Ingen som har spelat ihop med någon av spelarna för nått år sen.

Anonym sa...

Snackas om Rydmark. Jätteny röst, verkligen. Ivarsson - kom tillbaka, typ.

Anonym sa...

In med Leffe Boork...

Anonym sa...

In med Leffe Boork...