lördag 10 oktober 2009

Veckokrönika: Vindarna vänder snabbt.


Lördag kommen och en ny hockeyvecka att summera. Exakt hur det är att vara supporter till VIK har denna vecka exemplifierat på ett ganska brutalt sätt. Vindarna vänder snabbt och ett glädjerus varar inte längre än till nästkommande match. Efter AIK matchen ville jag tro på någon slags vändning. Att en milstolpe satts upp och krigarinstinkterna tagit plats framför bekvämlighetens tunga slöja.

Slavarna reste sig.
Under matchen mot gnagarna lyckades VIK med en förändring jag inte trodde var möjlig efter den totalt förnedrande inledningen då råttorna snurrade upp oss på hovets branta och tomma läktare. Efter detta gick VIK in som ett nytt lag. Reste sig som ett gäng hunsade och förtryckta slavar till att bli herrar över sina egna initiativ och beslut.

Då var lyckan total. VIK hann upp gnagarna och lyckades vinna på straffar. Nu skulle det vända. Allsvenskan, här kommer VIK. Eller inte. Mora matchen blev en lång plågsam mardröm med allt vad det innebär. Bara att dra ner mössan över ögonen och blunda hårt, låtsas att man var någon annanstans, i en annan värld i en helt ny tappning. En ny version av verkligheten där Ivarsson lärt sig visa känslor i båset, där VIK i alla fall vinner på hemmaplan och att nyvunna formtoppar åtminstone sträcker sig över nästkommande match.

Aktionen - ett ljus i mörkret.
Matchen mot Mora var ett rejält bottennapp. Oavsett vad vi tycker om domaren så spelade vi skit. En zebra är alltid en zebra, men det är VIK som ska göra målen. Det gjordes inte. Istället föll mitt intresse på någonting av en helt annan natur. Aktionen mot den moderna ishockeyn som leddes av Gulsvart Ultras. Aktionen riktade sig framför allt mot viasats aggressiva försäljningstaktik inne i ABB-arena.

En klockren aktion som var helt på sin plats. Om ni inte redan hört talas om den så gå in på GSUs hemsida och läs mer om den. Handlingskraftigt med ett slagkraftigt budskap. Något som VIKs A-lag bör anamma. Handlingskraftig hockey med ett tydligt budskap till motståndarna. Här inne i ABB-arena är det vi som sätter dagordningen. Det här är vårat tempel, här följer ni våra lagar och regler.

Segern kom tillslut.
Sen kom segern. Sundsvall lades ner i brygga där uppe i renlandet och VIK tog sin första trea under denna vecka. Vist, seger i all ära men är det verkligen något att hurra något extra för? Sundsvall är alltid Sundsvall och ett lag med dom ambitioner som VIK har ska alltid slå lag som Sundsvall. Det ska vara en regel, en lag, ett budord. Lagen i allsvenskan som vill uppnå någonting måste vinna matcherna mot de sämre lagen. Det gjorde VIK igår och det är bara att säga grattis, gå vidare och fortsätt att vinna

Kärleken övervinner allt.
Upp och ner, ner och upp. Likt en borderlinestörning ter sig livet med VIK. Lika oförklarliga är bottennoteringarna som topparna är överraskande. Livets gång, bara att gilla läget. Vi som följer VIK kommer aldrig att sluta hoppas. Vi går till arenan i vått och torrt, lever med, överlåter oss till spelet och blottar alla våra innersta känslor.
Jag älskar VIK. Djupt och innerligt.
Ingenting kan stoppa detta.

1 kommentar:

Olof Loklint sa...

Skönt att ha Dig tillbaka. Slipa tungan och kör hårt. Vi står inför ett trendbrott. Vi kommer nämligen vinna två raka matcher...

Troja - se och lär!