torsdag 15 oktober 2009

Artikelserie: Örebroare.

I tre artikelserier lista jag årtusendets Örebroare. Tre giganter ska fram, upp under luppen och hyllas som den stjärna han/hon är. Tre mycket typiska Örebroare som på något sätt bevisat att allas fördomar om våra grannar på något vis stämmer.

Årtusendets Örebroare Nr: 2
Mehdi Ghezali.

Ingen man har gett Örebro så mycket gratis reklam som Mehdi Ghezali. Han är stor på många sätt. En talangfull ung man som lyckats med något Annika Östberg misslyckats med nu i 20 år. Lura regeringen.

Ghezali tillbringade sin semester i Jalalabad, enligt terroristen Ressam, vars gärning var att ha försökt spränga en flygplats. Huset Ghezali skulle ha bott i kallades "Algerian house" och var ett "känt tillhåll för al-Qaida-sympatisörer." Och precis som alla andra svenskar på semester gillar tydligen också denna Örebroare att vandra i exotiska berg. I närheten av Tora - bora bergen tillfångatogs han av lokala krigsherrar och överlämnades så småningom till världspolisen.

Ghezalis gärningar:

* Umgicks med och ikring terrorister.
* Kunde ej redogöra för sin vistelse i Afghanistan och vägrade också att göra det vid hemkomsten till sin kära hemstad.
* Transporterades hem i av regeringen abonnerat flyg.
* Fick alla att tro att han var oskyldig.
* Greps på nytt alldeles nyligen, nu i Pakistan.

Ghezali säger själv om Usama Bin Ladin:
"Jag känner honom inte som person och därför kan jag inte döma honom. Jag tror inte på det amerikanerna säger om honom. Det är mycket som inte stämmer"

Inga kommentarer: