onsdag 3 juni 2009

VIK Hockeys årsmöte.

Nyss hemkommen från herrarnas afton. VIK Hockeys årsmöte var en ny erfarenhet och ett rent nöje att deltaga på. Lokalen var till bredden full av både bekanta och för mig obekanta ansikten. Unge Grennard och vår nye A - lags målis St Cyr fick stipendier, likaså Dennis Rassmusen som fick ett stipendie av hockeyförbundet. Andra som fick pris var bland annat Sebastian Meijer, som av tränarna och ledarna blev utvald till A - lagets MVP detta året.

Samtliga i VIK Hockeys styrelse fick åter förtroende av medlemmarna att fortsätta sitt arbete för klubben och mot våra mål. Valberedningen talade sig varmt över styrelsen och menade på att dom gjort ett ypperligt arbete. Att dom fungerar bra tillsammans och att valberedningen haft ett mycket bra sammarbete med dom enskilda styrelsemedlemmarna.
Ordförande alltså fortfarande Tomas Cajander, som blev vald på ytterligare ett år.

VIKs bolagisering.
En nyhet, i alla fall för mig, var VIKs bolagisering. VIK Hockey har startat ett aktiebolag som heter VIK Västerås AB. Aktiebolaget ska fungera som ett "dotterbolag" till föreningen och ska ha till uppgift att sköta all ekonomisk sidoverksamhet i kontakt med kunder. Anledning till detta ska vara att marknadsintäkterna växer och det finns ett stort behov av att fakturera kunder.

Genom att starta ett AB så skyddas föreningen mot anklagelser om näringsverksamhet, som annars kan drabba en ideél förening som har en stor omsättning. VIK driver försäljning på mer än korv och inträde och skapar genom Aktiebolaget ett skydd mot rättsliga åtgärder mot klubben. Jag hoppas jag förstått saken rätt. Föreningen och aktiebolaget står bredvid varandra och detta ska tydligen vara godkänt av hockeyligan.
Vad som är viktigt är att VIK hockey står över VIK Västerås AB. Att sätta det sportsliga i ett AB är enligt reglerna förbjudet. Men så är icke fallet.

Verksamheten 2009/2010.
I ett A4 drar VIK förutsättningarna för säsongen som kommer. Där står det bland annat att läsa:
Vi har ställt oss frågan, vad krävs för att satsa på elitserien nästa år? Framför allt krävs det betydligt mer kapital än i år och med tanke på rådande konjunktur har vi svårt att de denna utveckling trots vårt starka nätverk och produkten "VIK Hockey" som så smånga är intresserade av. Steget till elitserien är trots allt stort.

VIK nöjer sig trots detta inte bara med spel i grundserien. VIK satsar fortfarande på spel i elitserien men flyttar bara fram målsättningen något. VIK skriver:
Vi är i full gång med att skapa ett slagkraftigt lag med målsättningen att nå kvalserien där vi ska tävla om en elitserieplats även i år. /../ Vi tror på en långsiktig satsning istället för att "köpa" ihop ett lag på kort sikt.

VIK lägger betoningen på att fortsätta utveckla juniorspelare där 2 - 5 juniorer deltar kontinuerligt i A - laget. Ekonomin är fortsatt god och VIK går mot en ljus framtid, så som jag ser det. Jag anser att det är viktigare att VIKs ekonomi är forsatt god med goda förutsättningar för att utveckla ett slagkraftigt lag på sikt än att rusa iväg och till varje pris gå upp till elitserien. Där gör styrelsen ett enormt bra arbete.

Jag avslutar med ett citat ur VIK Hockeys verksamhetsberättelse som summerar allt detta:
Vi fortsätter att satsa mycket pengar på A - laget. Vi måste dock vara kloka i vårt arbete och alltid ha ekonomin i främsta rummet.

Imorgon är det VIK Hockey supports tur att ha årsmöte.
Väl mött.

5 kommentarer:

Olof Loklint sa...

Bra rapport! Det tackar man för!

R&G sa...

Tackar för en intressant rapport!

Gulsvart sa...

Tack för rapporten david=)
Blir även kul om du skriver om Support-mötet (kanske ännu mer) ;)

väl mött!

-Hängiven Gulsvart- sa...

Tackar. Självklart kommer det rapporteras från supports årsmöte.

Ni kan även läsa lite siffror från klubbens årsmöte på vlt.se som Pasi skriver.

Han satt på första parkett med pennan i högsta hugg och letade scoop. =)

Syns och hörs.

Anonym sa...

"Lokalen var till bredden full av både bekanta och för mig obekanta ansikten"

avd. ordbajs.