söndag 14 juni 2009

Är reklambanderollen laglig?

På vägen mot vallby upptäcker bloggen något som VIK Hockey är snäppet sämre på, reklam och marknadsföring. Över en utav broarna mot rocklundamotet har VSK hängt en reklambanderoll. Frågan är om denna banderoll är fullt laglig enligt vissa bestämmelser? En fråga bloggen återkommer till efter lite forskning. Om inte detta tilltag är olagligt så ser inte heller jag något hinder för att VIK ska marknadsföra sig på ett likartat sätt.
På alla möten jag har suttit på den senaste tiden så känns det ändå som att VIK på allvar börjar satsa på marknadssidan. Patrik Juhlin har nyligen tillträtt och en ny marknadschef har tillsatts. Marknad kommer så småningom också att flytta från sina nuvarande lokaler till ABB - arena där resten av kanslifolket sitter. Marknadssidan bör tas på allvar.

............
Hur ska VIK gå tillväga då? Hur ska VIK locka folk till arenan även när vi inte möter Leksand? Och hur mycket pengar är VIK redo att satsa för att göra reklam för sin produkt? Förut fanns det ett projekt som löd "full arena" där VIK skulle satsa offensivt för att fylla ABB - arena. Vad hände med den planen? Kommer det vara aktuellt med en gratismatch liknande det som VSK har varje år?
Det är frågor jag kommer ta med mig nästa gång jag träffar Anders Eklund.

_____
Förövrigt ryktas det om att:
... Peter Stormare håller på VIK. Att Stormare på ett hotell, sist han var i Västerås, hade uttryckt sig åt det hållet. En sak att kika vidare på, helt klart. Bloggen återkommer.

... En hel drös med gulsvarta galningar tog studenten i Fredags. Grattis grabbar.

... undertecknad får prata hockey varje gång han är ute och dricker bira. Det är grymt roligt och väldigt intressant att höra vad folk har för åsikter om vårat älskade VIK.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den borde vara laglig, eftersom det måste vara klubben VSK som hängt upp den. Men å andra sidan så bör ju fler företag ta broreklam som allternativ och då skulle hela E18 pyntas med företagsloggor. Hm... så då bör det inte vara tillåtet.

Anonym sa...

VIK Hockey gjorde också reklam på dem olika broarna i stan men tvingades till sist att sluta med det då det var olagligt. Minns ni inte "hockey-kväll"??=)