onsdag 20 maj 2009

Vem tar över efter Arlbrandt?


VIK Hockey börjar ta form och bli ett lag igen. Sju spelare har lämnat VIK meddans sex spelare har anlänt. Enligt http://ultras.se/ ska ytterligare en spelare in utifrån. Sju nya innan serien ens börjat. Jämför vi från i fjol så tog VIK in åtta nya spelare, nio med Ström - lånet från Rögle. Dock signades en stor del av nyförvärven under seriens gång och flera anlände runt nyår.

Bara Öberg kvar sen förra året.
Intressant är ju förstås att av alla de nio nyförvärven som kom till under säsongen 08/09 så finns bara Peter Öberg kvar. Resten har lämnat VIK eller inte fått nytt förtroende, eller är som i Greg Jacinas fall - för dyr. Positivt är att stommen finns kvar i VIK med spelare som kan spelsystemet och som känner varandra mycket väl. En alltför ny trupp kan bädda för svårigheter senare under säsongen. Finns stommen kan de nyare spelarna finna sina platser lättare och snabbare och VIK kan börja att fungera som ett lag snabbare.

Vem/vilka blir liraren, lirarna i VIK?
Bloggen ser mycket positivt på fortsättningen. Leif Rohlin har gjort ett bra jobb. Om laget levererar är en senare fråga men som sagt, det ser bra ut. Det jag funderar över är om det kommer att sticka ut några speciella spelare som utmärker sig alldeles extra i denna nya trupp eller om laget kommer att kollektivt bli starkare? Förra årets lirare var ju som bekant Arlbrandt och Olausson. Året innan det hade vi Patrik Berglund. Vem av herrarna i årets trupp kommer bjuda publiken på det där lilla extra?

2 kommentarer:

Olof Loklint sa...

Bra skrivet - som vanligt! Men nu är det snart dax för kaffe! Bjuder du?

-Hängiven Gulsvart- sa...

Haha... kan jag väll. =) Bara å hojta.