fredag 22 maj 2009

Svanberg in i truppen?


Uppdaterat. 22/5 Kl 18.09

Svanberg skrev på idag för ett år. Bloggen har blandade känslor inför detta. Vad bloggen dock tycker är konstigt är hur klubben rätt tvärt tycks ha ändrat åsikt om denna back. Vad ligger bakom denna vändning?
___________________
Enligt Leif Rohlin så kan det bli så att Ola Svanberg kniper sista backplatsen enligt vad han sagt till TV - bloggen på vik.se. Ola Svanberg bör inte ha varit VIKs första val om jag nu ska gå efter vad som sades om Svanberg efter säsongens slut. Svanberg har inte varit bra, det kan nästan alla gå i ed på. Frågan är ju trots allt om VIK ska ge honom ytterligare en chans?

Jag minns inte Ola Svanberg som speciellt dålig då han kom till oss. I grundserien spelade han stundtals väldigt stabilt och disciplinerat. Det är från kvalserien vi minns honom som tydligast och då inte för hans stabila insattser utan snarare för det motsatta. Och har VIK som ambition att återigen lira kvalseriehockey så passar ju Svanberg illa för den rollen, som det såg ut.

Dock finns det ju fördelar:
*Han hinner slipa på spelet i egen zoon under hela 2009 och en bit in på 2010.
*Han är sugen på revansch och vill kämpa och arbeta hårt för att lyckas i VIK.
*Hans grundspel känns trots allt stabil och att det känns som om det finns att ta av.

Jag stannar på fördelarna. Någonstans måste Svanberg ändå ha kvalitéerna, annars skulle han inte vara aktuell i Leif Rohlins lagbygge. Och Leif Rohlin verkar vara en man som vet vad han talar om.

Inga kommentarer: