onsdag 6 maj 2009

Rapport från styrelsemötet plus silly.













Nu har jag lämnat min irritation över Swedbank Park och går vidare med saker som känns otroligt mycket mer viktigare än att raljera över fotbollsarenor och tomma läktare. VIK Hockey supports ordförande hade kallat till styrelsemöte igår den 5:e Maj. Flera intressanta saker lyftes fram och sattes på agendan, andra saker lyftes fram men lades på is för framtida diskussioner. Vad som är viktigt att påpeka är dock att VIK Hockey Support arbetar hårt, har visioner och leds av eldsjälar som brinner för VIK och för supporterklubben.

För att på riktigt lägga vikt vid detta, att support är en seriöst satsande förening som vill framåt, så har föreningens kassör tillsammans med andra arbetat fram ett framtidsdokument som föreningen kan arbeta mot.

Det rör sig om allt ifrån hur arbetsfördelningen ska se ut i styrelsen till vilket antal medlemmar Support ska sträva efter att få under en viss period. Allt för att spetsa till styrelsen, effektivisera organisationen samt också göra den mer attraktiv för folk i allmänhet. Så framtidsdokumentet diskuterades och alla inser att det är de här Support behöver för framtiden. För att bli bättre och så småningom växa.

Jag tänker inte avslöja alla planer nu.
VIKsupport ligger mig ytterst varmt om hjärtat och föreningen går före allt - även denna blogg. Mycket kommer även att lyftas fram på medlemsmötet som jag tycker alla bör gå på. Även icke - medlemmar är hjärtligt välkomna. Dock har ni ingen rösträtt. Ni som är medlemmar, ta med medlemskortet ifall det skulle krävas. Inget datum är satt ännu för årsmötet men det lutar åt första veckan i Juni. Håll alla ögon öppna.

Hur ska VIK support få fler människor att bli medlemmar?
Det var den stora frågan och den fråga som väckte mest huvudbry hos oss i styrelsen. Medlemstappet är stort och vad det beror på har vi dock inget konkret svar på. Det är mest dom äldre som väljer att inte vara med i supporterföreningen trots att dom älskar VIK minst lika mycket och går på alla matcher. Men trots detta så väljer folk att inte vara med i supporterföreningen. Ni som läser här och inte är medlemmar, vad skulle krävas för att just ni väljer att bli medlemmar i VIK Support? Skriv gärna, det finns en anonymknapp. Eller skicka förslag till Supports ordförande Joacim Sjödal. Hans mejladress hittar ni på hemsidan. Allas röster är viktiga i arbetet för en attraktiv och bred supporterklubb.

Andra punkter med förslag:


  • Medlemsavgifter för 09/10 - förslag att lägga fram inför årsmötet. Samtliga ansåg att medlemsavgiften bör sänkas till 50 kronor medlem men samtidigt åter igen införa medlemstvång på bussarna. Så förslaget ligger på 50 kronor medlem sen är det upp till medlemmarna på årsmötet att säga sitt om saken. Därför, viktigt att komma.
  • Sommaraktiviteter. Någonting ska styres upp och Paintball var på förslag. Det är nyttigt att som supporterförening knyta till sig medlemmarna och på så sätt skapa en homogen grupp som håller ihop och strävar åt samma håll.
  • Ny styrelse diskuterades och nya namn kom på tal. Det finns mycket potential att finna bland de hängivna.
  • -Hängiven Gulsvart-, hur har jag tänkt mig framtiden med bloggen?
Uteslutning av medlem. Styrelsen kommer även att tillkännage en uteslutning. Rykten har spridit sig och kan både långsiktigt och kortsiktigt skada styrelsen. Det handlar i korthet om att fortsätta ha medlemmarnas förtroende. Detta förtroendet är nu upprättat och människor som utifrån känner till vad det rör sig om kan ta till sig detta.

Silly Season nytt.

Leif Rohlin var pratsugen och kom in till oss efter att vi suttit ner ett tag. Mötet tog förövrigt två och en halvtimme. Han är som vanligt ganska öppen, pratar ganska vitt och brett och gav oss supportrar även en liten känga. Allt som skrivs på nätet är skit, säger han och ler. Den ända blogg som han läser är Madhawks, han brukar ha rätt - han är duktig. Och sen ger han oss lite lugnande besked. Idag, just nu när ni läser detta, ska Kalle O ha signat på för VIK. Rohlin säger också att VIK letar fyra spelare som ska in i truppen. Två stycken Elitseriespelare har varit på besök och är högaktuella. Han vill ha in en back till och en center.

Leif Rohlin säger också att det nog är helt kört med Stiffen. Stiffen kommer ersättas av två juniorer, om jag inte minns fel. Billigare och fräschare. Stiffen har inte kommit upp i standard, menar Rohlin, och anser att han tar på tok för mycket skitutvisningar. En som verkligen måste bevisa något är Thalberg. Thalberg vill till elitserien men valde att skriva på för VIK. Gör Thalberg en skitsäsong finns det chans att han förlorar både VIK och chansen att spela i elitserien. Thalberg har kniven mot strupen och måste leverera. Leif Rohlin sade även att köp av ny målvakt kan komma på tal om Thalberg skulle gå ner sig men att han är en krigare. Bloggen fick intrycket att Rohlin trots allt har stort förtroende för sin målvakt.

Bloggen tar en paus och reser bort. Vi ses snart igen med nya uppdateringar. Tills dess finns ju Ultras nya sida, viksupports hemsida, gurkolles blogg och mycket annat roligt.

På återseende.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att många inte vill vara med pga GSU. Så enkelt är det, tyvärr. Slopa GSU så tror jag att Ni kommer att få fler medlemmar än Ni har haft i år. Bara en tanke.

Anonym sa...

Bra input där.

Men har du någon förklaring till vad det är som skrämmer så mkt med GSU?

Anonym sa...

Tror det är bengaler och döskallar som skrämmer folk lite. Även att folk har en allmän uppfattning om att det är en klubb med inbördes beundran. Man hyllar GSU före laget.(VIK) Bara en uppfattning som jag har hört från lite folk jag har pratat med. (Typ GGG SSS UUU, GSU)Gå ut och informera om vad GSU står för allmänt så kan ju folk få lite mer förståelse för vad GSU är.

Bluffpolo sa...

Att GSU kommer försvinna kan ju alla i Rocklundahallen sluta hoppas på.

Jag tror inte alls att det är det som skrämmer. Det jag tror är största anledningen till att medlemsantalet och folket i klacken varit lite sviktande är att det verkar pågå en stor generationsväxkling just nu. Samt att det har varit dyrare att vara med i VHS än tidigare.

ShellMan

Bluffpolo sa...

Sen för att svara på inlägget ovan mitt förra.. Klubb för inbördes beundran? herrejösses!!

Den ramsan du tar upp som exempel var mer en plojjramsa som jag inte hörde en enda gång förra säsongen. Det finns på www.ultras.se en utförlig beskriving om vad GSU står för.

021an sa...

Största problemet är nog att vi är västeråsare. Istället för att uppskatta att folk lägger ner sin privata tid bara för att ge laget en extra push. Att folk ställer upp för att försöka elda på andra.
Att folk vill fixa resor så att vi kan åka och se vårat lag live.

Det ända jag känner då jag gång på gång i 7 år måste försvara min passion till VIK mycket mer bara för jag är ultras.

Vi har förklarat i alla år vad vi är och gör det fortfarande. Vi är en läktargrupp som jobbar för en så bra inramning som möjligt runt VIKs matcher. Även om det är Leksand hemma eller något botten gäng.

Inbördes beundran, vi har uppfattat dom signalerna och ni som är på varje match märker att vi strypt den delen.

Känner ni osäkerhet så kom på VHS årsmöte, personer från GSU kommer vara på plats och vi svarar mer än gärna på frågor om oss och vad vi gör.

väl mött!