lördag 1 november 2008

Att ta en fight.


Måste bara spontant kommentera det som Bosse Wallin skriver på vik.se angående Backlunds box mot en Boforslirare. Wallin är upprörd över det faktum att pajasarna på VLT lagt Backlunds fight längst ner på en typisk vlt - lista. Ni vet, meddans andra medier skriver krönikor, skriver VLT listor. Måste ge herr Wallin cred för åsikter som jag nog aldrig hört honom yttra.

Det här är något som man ser alldeles för sällan/... gå in och agera och visa att "Så där behandlar man inte spelare i VÅRT lag - det ska ni ha klart för er!", det tycker jag är riktigt stort och i det här fallet växte Mikael Backlund oerhört i mina ögon.
Bosse Wallin är en man känd för att hålla sig på de politiskt korrekta idealen men här svävar han ut i ett känsloutbrott som jag måste vara den förste att applådera honom för. Han skulle lugnt kunna hävda att fighter inte hör hemma i en hockeyrink och att slagsmål av dessa slag tenderar att smitta av sig på ytterlighetsgrupper på läktaren. Fightas det på isen så finns det väl ingenting som säger att man inte får fightas på läktaren. Men nu sa han inte så. Nu sa han något helt annat.

Som jag alltid hävdat är hockeyn en fysisk sport där moral och hjärta på rätt ställe kräver av en spelare att han går in och försvarar sina lagkamrater. Oavsett spelare. Mickis gjorde det den här gången. Nästa gång är det någon annans tur.
Ska vi vara elaka mot stackars Wallin kan vi dra frågan till sin yttersta spets och mena att vi fans också har ett moraliskt ansvar att försvara våran klubb mot attacker. Känslorna kokade över samtidigt som Mickis tog sin fight och hade det inte varit för de dubbla staketen och mängden poliser så hade det också fightats på läktaren. Hade en sådan händelse då kunnat försvaras på liknande sätt?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror att dom dubbla staketen och dom många poliserna hettar upp stämningen alla kastar sig mot staketet vid minsta missnöje med något nej bort med staket o dyl så blir det bättre stämning på matcherna
mvh Richard