lördag 29 november 2008

Jantelagen styr VIK.


VIK vill inte avancera, inte just nu. Kanske sen. Dagens VIK håller sig ovan ytan, bara så pass att dem får luft. Lagom är alltid bäst. Lagom är alltid bekvämast. I mellanmjölkens land lärde Olof Palme oss att lagom skulle genomsyra hela vårat välfärdssamhälle. Hans ande ligger fortfarande tungt över landet Sverige där jantelagar och idrottsföreningar går hand i hand, där skolbarnen tidigt lär sig att halta Lotta vist får vara med och spela boll och där Tomas Dileva ses som banbrytande och "rebellisk" mot de rådande könsnormerna.

Jag hatar Tomas Dileva och nej, halta Lotta behöver inte vara med och spela boll just av den enkla förbannade anledningen att hon inte kan och könsnormer måste vi ha för att över huvudtaget behålla reproduceringen av våran befolkning på en anständig nivå. Och ja, hockey är inte för småbarnsföräldrar som hellre gullar med ungar än koncentrerar sig på hockey, fixar frisyrer i timmar som en sann modern metrosexuell man eller grinar över långa resor, saknad av fruar och annat blödigt och allmänt bögigt.

Precis som vissa saker i samhället bara är till för männen så är hockey en sport för män. Här finns inte plats för halta Lottor, kärlekskranka romeos eller metrosexuella fjollor. Det är dags att männen i VIK börjar bevisa att dem kan kallas män med värdighet.

Inga kommentarer: