torsdag 13 november 2008

En svart dag.


Det var inte såhär det skulle ske. Men så hände det. Något som absolut ingen hade någon aning om eller ens i sin vildaste fantasi kunnat gissa sig till. På grund av dödshot avgår Johan Tornberg som tränare för VIK Hockeys A - lag.
Det här är en svart dag i VIK Hockeys historia. En dag där en vetvillings psykiska besvär lyckas ändra historien och göra hockey till något den inte är - en sport på liv eller död. När sport blir en fråga om liv eller död, det är då vi alla måste resa oss upp och stå emot. Ingen som älskar VIK begår en sådan handling. Och alla som tror att det skulle kunna vara det, en viksupporters verk, kan inte ha många rätt i skallen.
Den här bloggen har en tid uttryckt viss missnöje med Johan Tornberg som tränare. Kritik jag anser är befogad med tanke på spelet och resultaten den senaste tiden. Som tränare för ett elitlag ingår det i jobbet att ta emot kritik från fans och media om resultaten inte går klubbens väg. Men det här, det är något helt annat. Det här går utanför alla ramar som är tillåtet. Det finns ingenting som kan försvara ett mordhot på någon människa över huvudtaget.

Det sista jag sa till Anders Eklund innan jag lämnade konferensrum 1 var; Hälsa Johan och hoppas att han repar sig. Det var menat från djupet av mitt innersta hjärta. Det var inte menat att det skulle sluta så här. Ingen trodde heller att detta var möjligt. Förrens det verkligen hände.

En svart dag för oss som älskar VIK. En svart dag för alla ledare som sliter för VIK. En svart dag för idrotten. Men värst måste det vara för Johan och hans familj.

Vi alla stöttar Johan i detta svåra och hoppas att han kan hitta tillbaka till glädjen och engagemanget igen. En Johan Tornberg i högform är en svårstoppad Johan Tornberg. Lycka till, vart du än är och vad du än gör i framtiden.

Jag vet att samtliga nedanför skriver under på ovanstående.

VIK Läktaren:
Hängiven Gulsvart.
Gulsvartlifestyle.
GSU.
VIK Hockey support.
Gulsvart Tifo Brigade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tråkigt för er, det är säker de tokiga bandyfansen som har varit framme igen.

Va fan är det för fel på dom? kommer de från en annan del av Köping eller????