söndag 12 oktober 2008

Vi letar en hymn.


25 mot 4 anser att VIKs officiella "kampsång" bör bytas ut. Även om en sån här röstning knappast uppger någon vetenskaplig fakta så existerar det ett brett missnöje bland supportrarna inför denna schlagerinspirerade smått bajsnödiga musikslinga där nödrimmen slår de värsta fyllerimmen på julafton. Detta bevisas också med den mängd CD:skivor som fortfarande dräller i supports lilla utrymme under sektion R/S. Bra tänkt, men projectet lyckades inte nå supportrarnas hjärtan.


En kampsång av detta slaget skall icke verka för att supportrarna står och vrider på sig av obehag när den ljuder i högtalarna. Den är pinsam på fler än ett sätt. Den är uppenbart gubbig och ja förlåt, bögig i den moderna bemärkelsen, schlagerfikuserier. Ett exempel på visor som faktiskt fastnat i supporterlivet är, ja jag skäms över att behöva nämna det, VSK:s kampsång. Andra mer klassiska visor är Kentas "just idag är jag stark" eller AIK:s kampsång vad den nu heter. Att skapa något sådant tar tid. Man måste ha tur, talang och vilja.

Det arbetas i det tysta på en sådan låt. En hymn som lyfter taket på ABB arena. Flera texter har redan diskuterats bland supportrar men ingen text har så långt visats upp för ledningen. Arbetet är långsiktigt och jag vet att det finns både musikaliska som textkunniga personer i våra led. Vi fortsätter att leta och tills dess får vi alla stämma in i våra egna slagkraftiga sånger på sektion S.

- Hängiven Gulsvart -

Inga kommentarer: