lördag 25 oktober 2008

Huddinge hör inte hemma här.


Det existerat inget lag i allsvenskan som jag anser hör minst hemma här än just Huddinge. Länge har jag lyssnat på dem som endå väljer att lyfta ett varningens finger för dessa förortsgrabbar. Huddinge är bättre i år, sägs det. Dem rörde till det ordentligt för Malmö. Frågan är, med facit i hand, om detta inte säger mer om Malmö än om Huddinge. Skånelaget som inkasserat bottennapp efter bottennapp.

Huddinge var fan inte bra igår kväll. Lika bra som en full Kronér på ett par skridskor. Den människan som på allvar vill se Huddinge kvar i allsvenskan måste vara självmordsbenägen eller bara hopplöst trött på sitt liv. VIK var bra. Men Huddinge var bra mycket sämre än vad man kan begära av en klubb i svensk hockeys andra serie. Med fart under skridskorna kunde VIK styra och ställa som dem ville i offensiv zon. Kul att se för ett VIK - hjärta. Men Huddinge hör inte hemma i allsvenskan.
Dock kan målkalaset vara ett stort steg framåt för självförtroendet och öppna upp det stundtals skakiga spel som varit VIKs signum under seriens gång. VIK lyckades med konststycket att för en gångs skull styra en match dit dem ville. Ett fenomen som VIK som bekant haft mycket svårt för under många många år. Att styra en match mot ett betydligt sämre lag utan att falla in i det sämre lagets tempo. Det är en förbannelse som VIK med råge lyckades knäcka igår. Fast å andra sidan, Huddinges försvar var som stillastående koner, deras uppspel var ofta enmansshower som likt ett japanskt självmordsplan dök rakt in i VIKs för dagen tunga försvar - som en skenande häst rakt in i elden. Och dem få gångerna Huddinge kom fram till Jensa kunde våran stabile keeper lugnt fånga upp pucken. Och dem två målen som dem verkligen gjorde kände man aldrig någon oro över.

Låt oss ta med oss spelet, kreativiteten och de fantasirika uppspelen till Karlskoga på Tisdag. Då kommer Bofors inte ha en chans.
Förhoppningsvis.
________________________________________
Värt att nämna. En Rottweiler valp på 7 månader kan göra mer med en lägenhet ensam än vad man första kan tro. Meddans husse och matte var på hockey hade hunden passat på å levt rövare. Kul att tillbringa en fredagskväll med att städa.

Inga kommentarer: