tisdag 28 april 2009

Terrorismen har drabbat hockeyn.


Alexander Ribbenstrand ska vara en riktig tuffing, en "Lindh - kopia", enligt Rohlin. Med honom i laget hoppas sportchefen att laget ska täppa till något bakåt. Äntligen en riktig och seriös satsning på något som VIK varit allmänt bedrövliga i - det defensiva spelet. I åratal har vi från läktarplats fått skåda ett defensivt spel som saknar skärpan, tyngden och farten och varje år när silly season stängt igen sina portar så har man alltid tänkt likadant - men backsidan då?


VIK har varit i starkt behov av backar som kan och vågar trycka till. Lindh både kan och vågar men han har varit alldeles för ensam. Genom Ribbenstrands spelstil hoppas jag också att övriga backar kliver fram och visar framfötterna. Det ska göra ont att möta gulsvart. Duttandets, kramandets och luftskottens tid är förhoppningsvis över. Bloggen önskar Ribbenstrand all lycka i den gulsvarta dressen.

_________________________________

Silly season rullar på för VIK. Fortfarande inget nyförvärv som man på riktigt tänkt, wow - detta kan bli något. Men så har vi ju finanskrisen som inte bara valt att trakassera löntagare och arbetare världen över. Även puckfösarna ska ju ha sin del av skiten och således drabbas löntagarna och arbetarna på nytt eftersom hockeyn i allmänhet är en arbetarsport. Och någonstans undangömd i världen sitter några jänkare som lyckats genomföra det mest spektakulära terroristbrottet i världshistorien. Att spekulera bort hela västvärldens samlade ekonomier måste ju vara varje självutnämnd jihadtomtes största erotiska dröm. Vem behöver Bin Laden och kapade flygplan? Det där fixar jänkarna på några knapptryckningar.

Jag är försiktigt positiv inför fortsättningen. Om VIK lyckas, finanskris till trots, att värva en spelare av klass och dignitet så är det hatten av. Annars finns det inte så mycket att göra än att medge det ironiska i hur finansvalpar pölen över spekulerar bort världsekonomin till det milda grad att det drabbar den lilla lilla staden Västerås in sweden och dess i internationella samanhang ännu mindre hockeylag.

Nu blev det politik av det här men jag kan inte låta bli.
Blunda och gå vidare.
Eller skriv ett argt inlägg.
Vi bor ju trots allt in the gnällbält.

Inga kommentarer: