måndag 13 april 2009

Bloggen summerar 08/09


Nu så här efter några dagar efter sista matchen för säsongen så sitter man och tänker tillbaka på vintern som varit. Och vist finns det guldkorn, helt klart. Mora borta. En sjungande klack gav energi till årets upphämtning. Tyvärr förlorade vi åter igen på straffar men support vann klackduellen med råge. Bofors borta. Två bussar, blinkbengaler, rökbomber, flagghav och ett avancemang till kvalserien. Första träningsmatchen mot Bofors i Karlskoga måste också tillhöra årets klassiker. En buss, pubbesök, fint väder, ett BFT på currybesök samt Närkes samlade poliskår som var på plats bara för våran skull. Matchen, ja den slutade 3 - 3.

Det finns även mindre angenämna händelser som kantat vägen VIK vandrat under hösten och våren. Det mest uppmärksammade är hoten mot Johan Tornberg som ledde till att han slutade som tränare efter en mindre lyckad höst. Måttet var rågat den 12: November när VIK genomförde en urusel och fruktansvärt oinspirerad match mot Almtuna som dom förlorade med 2 - 1. Laget och Tornberg blev utbuade av västeråsarna på plats. Visserligen motiverat men det blev startskottet för något som utvecklade sig till nästan enorma proportioner. Supports ordförande Joacim Sjödal fick gång på gång dementera uppgifterna om att det var aktiva supportrar som legat bakom hoten mot tränaren. VLT med chefredaktören i spetsen var oresonliga i sin kritik mot ABB - arenas publik i allmänhet och klacken i synnerhet, som dom ansåg hetsa fram dåliga stämning.

Bloggen drar ihop en lista över året som varit.

Årets...

... Första chock.
Arlbrandt till VIK. Satt i en stuga långt utanför Örnsköldsvik när telefonen ringde. Nyheterna som kom till mig från en polare var fantastiska i det slaget att de var i de närmast overkliga. Rögles skyttekung ska spela för VIK kommande säsong. Fantastiskt.

... Besvikelse.
VIKs inledning på säsongen och hela hösten var ingen höjdare. Kvalserien blev snart som en horisont dit vi aldrig skulle komma. Som sämst låg vi på nionde plats om jag inte minns fel.

... Upphämtning.
Vårsäsongen blev roligare. Grabbarna hittade sina roller och började spela en fantasirik och fartfylld hockey som gav med sig segrar efter segrar. Från de djupaste djup till att sluta som tabelltrea och plocka direktplatsen till kvalserien är en bedrift som jag beundrar oerhört.

... Krigare.
Andreas Lindh, Greg Jacina, Holmgren. Måste jag motivera?

... Back.
Andreas Lindh har varit bästa back i år i mitt tycke. Han har vuxit enormt sen förra säsongen och lyft sig flera snäpp. Lindh har varit en otroligt viktig kugge för laget. Han är också en mycket trevlig och sympatisk person privat.

... Forward.
Alrbrandt blev utsedd till årets MVP av VIK Support och det var välförtjänt. Måste ändå ta fram Olausson och berömma hans insattser på isen. Passningsgeniet har många gånger presterat där Arla inte riktigt räckt till. Hans genialiska passningar i både möjliga och omöjliga situationer. Arla och Ola har varit VIK i år. Meijer och Hellqvist är bubblare.

... Prestationer.
Tifogruppen har stått för årets prestationer. Att match efter match leverera förstklassiga tifon. All den tid dom försakar för att läktaren ska gunga under matcherna är beundransvärt. Grabbarna ska ha all cred dom kan få. Vilken säsong.

... Flopp.
När ska Brynäs sluta ge oss skitspelare av rang? Ola Svanberg blev aldrig en hit, liksom Rikard Gynge dessförinnan floppade han rejält. Ola Svanberg är säkerhetsrisken som jag hoppas inte får kontrakt till nästa år. Och Rohlin, nästa gång Brynäs vill ge oss spelare, ignorera det bara då.

... Mest mediatränade ledare inom VIK.
Leif Rohlin. Mannen med standardsvaren. Han ska dock ha eloge för att han tar sig tid att prata och samtala med supportrarna. Inte alla sportchefer som "har tid" med sådant. Eloge till Rohlin.

... Avsked.
Patrik Juhlin valde, helt väntat, att lägga av efter denna säsong. En fantastisk spelare med ett enormt VIK hjärta lämnade isen för alltid. Tack för alla minnen Patrik. Du kommer alltid att vara allas vår kapten, Mr VIK.

... Värvning.
Greg Jacina måste vara årets bästa värvning i särklass. Synd bara att tränarstaben inte har insett detta. Jacina blev fjärdelina spelaren med potentialen till att bli en stark andralina spelare.
... Vårtecken.
När Leksands IF förlorar i kvalserien.

... Tårar.
Johan Thalberg när han gråter i direktsänd radio efter en plattmatch. Just då tyckte man otroligt synd om Thalberg.

... Splittrade fråga.
Örebro upp eller inte upp det var frågan en längre tid inom supporterleden. Många var oresonliga och menade att klubben lika gärna förtjänade att harva i skitserier som ettan. Andra såg framför sig mentala resor och hatiska möten. Nu gick dom upp och ja... vad säger man. Välkommen eller nått.

... Mest ödmjukaste Gulsvart debattör.
Gurkolle måste vara Gurkburkens mest ödmjukaste kille. Han kommer överrens med de flesta, motståndare som hemmasupportrar och dissar ingen för deras åsikter. Det är starkt. Själv är det si och så med det, gammal fanatiker som man är.

...Comeback.
Kan bli Johan Tornberg. Enligt Pasi Hiirikoski är det 95% klart att Johan Tornberg återgår till tränarbänken efter att ha tillbringat våren och halva hösten med att assistera Leif Rohlin.

... Krögare.
Björn på Sigurd måste utses till årets krögare i Västerås. Man fick ett varmt välkomnande när man ont anande dök upp mitt i en familjemiddag för att se på kvalseriehockey.

... Gulsvart blogg.
Gulsvart lifestyle var en fantastisk blogg med bra insyn in mot klubben och bra uppdatering, men den lades snabbt ner. Nästa blogg, hokkyblåggen, också den en blogg som gav läsaren insyn och känsla av att veta det som komma skulle, men också den lades snabbt ner. Gukolles blogg, en fenomenal hockeyanalytiker med känsla för spelets karaktär, men den har dock bara funnits under kvalserien. Jaha.. vad har vi då kvar? Hehe...
Kanske inte den med mest insyn, bästa analyser eller referat - men hållt i har den - Hängiven Gulsvart. Håll med om de, folk och fe.

Tack för mig.

1 kommentar:

splifferbot sa...

Gulsvart Lifestyle lades ju aldrig ner utan flyttades ihop med www.ultras.se

Läs läxan gubben ;)