torsdag 23 april 2009

Holmstedt kvar i VIK och Cajander har vaknat.


Vi kan väll med fog påstå att det inte är varje dag styrelseordförande Thomas Cajander syns i media. Just nu, så som saker och ting utvecklar sig, känns det mera naturligt att han gör det. Ska inte kalla Cajander mediaskygg men på senare tid när det blåst snålt kring VIK så har klubbchefen Anders Eklund tagit täten inför medierna. Jag ska inte kritisera Cajander för detta utan istället se det positiva i att han träder fram just nu, i dessa tider då det knappast är roligt att vara gulsvart.

VIK har en del att fundera över, vi supportrar har en del att undra över. Truppen är fortfarande, om inte haltande, så snarare skadeskjuten och på rullstol. Den är inte ens halv eller ens en tredjedel. Mattias Holmstedt, som ryktades tillbaka till Norge, har enligt Eliteprospects skrivit på för ett år för VIK. Om det stämmer så anser jag att det är bra. Holmstedt är betydligt mycket bättre än vad han fick visa förra säsongen och får han större förtroende så kommer han bli en viktig kugge i VIKs försvar. Holmstedt alltså - VIKare även nästa år. Mycket bra.

Men hittills så finns det mycket kvar att önska från klubbledningen. VIK vill vänta ut NHL och Elitserien och plocka av bottenskrapet som är kvar. Men detta bör ju inte hindra VIK från att signa de spelare som redan finns tillgängliga i truppen. Men även dom vill vänta ut Elitserien. Den onda cirkeln är sluten. Den stora frågan lyder ju om VIK verkligen vill ha spelare som besviket missat chansen till elitspel och skriver på för VIK som en andrahands lösning? Tyvärr är det spelets regler för lag i Hockeyallsvenskan, vilket ur supportersynpunkt är förjävligt.

Det kan alltså betyda att det kommer åka omkring flera spelare nästa år som valt klubben ur ett andrahandsperspektiv. Hur motiverat låter det?

Per Arlbrandt har annars världens chans att bli gudaförklarad i supporterleden. Även om han redan nu är kung så har han, om han vill, chansen att bli ikon och upphöjd till gud. Men det bara om Arlbrandt väljer bort elitserien för att spela med Gulsvart även nästa år. Vi supportrar kan inte kräva att Arla efter bara en säsong ska drivas av någon form av lojalitet gentemot klubben och dess färger. Inte alls. Men sker detta ändå så kommer Arlbrandt sätta avtryck i den gulsvarta historieboken som en utav de största. Om du läser detta så ha det i åtanke.

Peter Popovics ryktas dra till SSK och detta kommer väll att bekräftas under dagen när jag sitter ute i solen och dricker öl i väntan på allsvensk fotboll på Söderstadion. Där kan vi snarare tala om brister i lojaliteten till den klubb som fött hans stjärna. Nåväl, Poppe kommer i alla fall inte saknas så lojalitet eller inte - SSK kommer säkert bli bra för herrn. Vi ses väll nästa år - i kvalserien.
Nu - uppladdning inför Brajen - IFK Göteborg.
I morgon får ni ta del av bilder och filmer från resan som jag tror blir mental på många sätt och vis. Lite annorlunda så här i silly season tider.
________________________________
Press stopp.
Måste köpa VLT idag. Eller börja prenumerera på skiten. Det skrivs tydligen en massa om Poppe och Thalberg idag i tidningen. Thalberg vill dra. Söte Jesus, vart ska du dra? Till Bofors? För längre än så kommer du inte.
________________________________
Redigering.
Holmstedt är tydligen inte klar enligt signaturen "Achmeed" på GSU/VHS - forumet.
Han har alltid legat där (på eliteprospects), skriver signaturen, men vill bryta sitt kontrakt.
Jaha... då var det ingen nyhet. Och jag som var så stolt.

Inga kommentarer: