torsdag 30 april 2009

Björklöven har fått fnatt.


Det var som om proppen drogs ur badkaret, helt plötsligt så vill alla spela i en ny "superliga" med nya "superarenor" och häftig "superpublik". Okej, att FBK gormar efter mer pengar och vill expandera sin verksamhet utanför den inhemska marknaden som tydligen, enligt Bollklubben, stannat upp. Okej för det. Bollklubbens direktörer är ju renodlade kapitalister med en tydlig hockeyfientlig agenda. Direktörer är ju direktörer, och så är det överallt. Men hör och häpnad, nu kan också Björklöven tänka sig detta. Björklöven alltså.

På tidningen Västerbottens Folkblads hemsida kan vi läsa om en mans fullständigt orimliga och förnuftsmässigt vansinniga planer. Att ledare för medelmåttiga allsvenska lag börjar hänge sig åt utopier och filosofisk gallemattias verkar smått oroande. Att utopierna går ut på att Björklöven, vingklippta Björklöven, ska spela i en europeisk superliga inom fem år är fullständigt skrattretande.

Så här säger Björklövens VD till tidningen:
– Jag vill spela där det är mest underhållning och där Björklöven tjänar mest pengar.

Den moderna hockeyns kapitalistiska grundsyn börjar så smått också ta form i allsvenskan för att likt en orm i paradiset nästla sig in i klubbar som från början är traditionsbundna av sin historia och av sin kärna av fanatiska fans. Det är en livsfarlig utveckling och jag kan inget annat än att känna mig orolig. VIK hockeyns klubbmärke kommer alltid att finnas kvar, men inte människorna på kansliet. Tänk om vi hade en sån där tomte på vårat loft så som Björklöven har? Vilken sorg, vilken sorg.

Inga kommentarer: