lördag 20 februari 2010

AIK Hockey är död- inse det och gå vidare.


Bristen på stöd från fotbollsfansen har dödat AIK Hockey.

AIK skändar de svenska isarna.
På Måndag kommer landsförrädare att beträda isen i vårat underbara och vackra Rocklunda. Det är lite som att skända en helig ko och tanken gör mig heligt illamående att gnaget, som just nu pissar hela den svenska idrottsmodellen i ansiktet, ska åka på våran is och nyttja våra omklädningsrum.

Vill vi över huvudtaget ha ett sådant lag i våran serie? Ska Sverige fortsätta ha överseende med en klubb som så tydligt tagit ställning mot den svenska modellen?
Eller frågan ska väll snarare ställas, varför? Varför ska svenska hockeyförbundet och hockeyallsvenskan ha överseende med AIK i den här frågan?

Lag som har ett intresse i frågan.
VIK har fem matcher kvar att spela och är rent realistiskt borta från en PlayOff plats. Men det är inte bara VIK som skulle få förändrade förutsättningar i och med AIKs försvinnande.

Det här är lagen som borde vara intresserade av ett svar från AIK.
Växjö Lakers
, ligger just nu fyra, en poäng efter Almtuna. Vid ett ja till KHL från AIK så skulle Växjö genast ligga på kvalserieplats.
Malmö Redhawks, ligger just nu femma, en poäng efter Lakers. Vid ett ja till KHL från AIK så skulle Malmö genast komma närmare kvalserieplatsen.
VIK
, ligger just nu som åtta i tabellen. Skulle vid ett ja till KHL hamna på en PO-plats.
Borås, ligger nia med två poäng upp till VIK. Borås skulle på riktigt jaga PO-plats om AIK sa ja till KHL idag.
Örebro, ligger en bit efter VIK och Borås men skulle genast ha en större procents chans att nå PO-spel vid ett KHL-ja.
Sundsvall, ligger näst sist med hela åtta poäng upp till Björklöven, skulle vid ett omedelbart svar från AIK slippa ett negativt kval på grund av att hockeyallsvenskan genast är ett lag för lite. Lagen från div1, som Tingsryd, Arboga med flera skulle i och med ett omedelbart svar från AIK få större chans att nå hockeyallsvenskan då ett lag måste fylla AIKs plats.

Känns det här bra? Känns det här seriöst? Hockeyallsvenskan i synnerhet och svensk hockey i allmänhet görs till åtlöje och det utan att någon ryter till och kräver ett svar från AIK som just nu har hela svenska andraligan i sina händer.

Det är tyst från supportrarna.
Hela den här historien får mig att ifrågasätta vissa grundförutsättningar. Varför har inte AIKs medlemmar reagerat på den vanskötsel som nu drivit fram klubben till detta vägskäl? Och framför allt, varför har inte AIKs finest, alltså deras mest hängivna supportrar, ställt ultimatum och krav på förbundsstyrelsen? Vart finns kraven om avgång och tjära och fjädrar? Det är förbluffande tyst från den svartgula läktaren, faktiskt väldigt tyst för att komma från en läktare som påstår sig ha de mest hårdaste och de mest råaste supporterskarorna.

Det visar sig istället att Firman Boys, Ultras Nord och de andra rent praktiskt inte bryr sig om AIK Hockey. Det flaggas lite på internet om att stötta hockeysektionen, men inte ett endaste kritiskt ord har vi sett på läktaren eller på internet om vanskötseln och de ekonomiska vansinnigheterna som AIK Hockey sysslat med den närmaste tiden som varit grunden till den situation som gnaget just nu befinner sig i. Det är anmärkningsvärt med tanke på att Firman och Ultras Nord annars är duktiga på att pressa styrelsemedlemmar och tränare som inte gör sina jobb i "världens finaste klubb".

Ingen bryr sig om AIK Hockey.
Därför, mina hockeyvänner, finns det all anledning att tro att ingen AIKare på riktigt bryr sig om AIK Hockey och dess öde. Det är bland annat därför som styrelsen fick igenom, med en rösts marginal, att KHL satsningen ska gå vidare. Inga riktiga supportrar skulle rösta igenom ett sådant förslag. Att några enstaka Solnalirare sen går på hockey vet vi ju men det är väll just det som är problemet. Att många utbölingar i Sura, Hallsta och andra traktorstäder håller klubben kär hjälper inte gnaget när inte deras egna supportrar i Stockholm går på hockey.

Hade kärleken för AIK Hockey varit lika stor som kärleken är bland gnagare när det gäller fotbollssektionen så hade AIK aldrig befunnit sig i den här situationen och AIK hade idag spelat i elitserien, precis som målet var för något år sedan då den här tokoffensiven startade med Roger Melin i spetsen. Det kan ingen på Golden Hill eller på sverigescenen, för den delen, förneka.

AIK Hockey är död.
AIK Hockey är ett stort luftslott som skulle må bäst av att gå i konkurs och börja om från början. AIK Hockey har inga fans och utan fans och hängivna supportrar så går det inte att driva en satsning likt AIKs. Det finns ingen grund för det. Fotbollen har ätit upp hela den svartgula kakan och det finns inte plats för AIK Hockey vid de finare borden. Att som AIK gör nu, sätta sig på kant och vända upp och ner på hela den svenska idrottsmodellen, ser jag som barnsligt trots från en klubb som vet att den är besegrad. Men det ska mjölkas krafter ur en redan död ko, och det ska mjölkas rejält. AIK Hockey är död, inse det och gå vidare.
Låt hockeyallsvenskan få formas utan AIK.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kanonbra skrivet av dig.Är precis vad jag och säkert många andra tycker och tänker om Solna aik

Olof Loklint sa...

Hm! Puckoz skriver om AIK. Inte Solna aik vad jag kan förstå! Framför allt om AIK som förening och företeelse. Ett i många stycken intressant inlägg som belyser problemet då någon väljer sin alldeles egen väg..

Anonym sa...

vilken idiot som skriver detta inlägg. tror att du vet något om detta. sitter i västerås och tror att du är något. det är väl inget fel med att vilja att sin klubb ska överleva. hellre spel i KHL en inget lag alls. du har ingen rätt att kommentera AIKs situation eftersom att du inte verkar ha någon koll. hur kan du säga vilka som går på matcherna när du inte är på några, känner du alla så kallade "bönder" som går på AIKs matcher. det är ett stockholmslag, varför skulle folk som bor utanför stockholm gå på matcherna. typiskt en liten småstads människa som vill vara någon han inte är. snälla sluta skriva om saker du inte har någon information om, det blir bara fånigt.

-Hängiven Gulsvart- sa...

Oj, det här inlägget hade jag missat. Du gjorde just min dag. =)

Anonym sa...

Skrattar bäst som skrattar sist.

VI ÄR TILLBAKA!
Ha så kul i AS äckel, ses på gatan.

Anonym sa...

haha din äckliga jävel, vi har precis spelat ut dif inför 13850 åskådare i elitserien.
Ha så kul mot lag som tingsryd i allsvenskan