torsdag 9 juli 2009

Internet håller världen i sin hand.


- Det finns två stora skillnader mellan 90-talets VIK och dagens VIK. 90-talets VIK kunde arbeta utan att för den skull bli citerade varje dag på Internet Det fanns en större frihet och missförhållanderna uppdagades inte förrens hela föreningen föll. Idag är klubben under lupp på ett helt annat sätt, säger en gammal vän som följt VIK sen barnsben.

Internets makt är ej att underskatta. På olika forum på nätet förs diskussioner om VIKs göranden och låtanden tjugofyra timmar om dygnet. Kansliets arbete följs av tusentals människor dagligen via olika medier på nätet där forumdelen utgör den större delen av grogrunden för ryktesspridning och information om klubben. Jag fick förmånen att diskutera detta med en utav mina mest lojalaste vänner under en stjärnklar himmel en ljummen sommarkväll för några veckor sedan.
Vi mindes 90-talet och drog paralleller. Från då till nu. Och vi var rörande överens om att VIK arbetar under helt andra förutsättningar idag där näst intill allt offentliggörs. Antingen via eget initiativ på Internet och i papperstidningen, men också via forum. Det nya maktmediet. Ingen styrelse eller organisation i hela världen kan värja sig emot ett mediadrev på Internet

Frågan är om VIK Black Eagles fortfarande hade funnits om liknande resurser fanns till kommunikation som det finns idag? Frågan är kittlande men samtidigt sorglig. En styrelse, eller organisation, måste leva under ständiga blåslampor från internetmediet för att hållas på mattan - det är de tragiska slutsatserna. Ärliga organisationer med hårt arbetande människor som brinner för sina klubbar faller in i ett fack dom inte förtjänar. Men samtidig behövs internetmediet som en barlast, ifall skeppet skulle börja sjunka.

Leif Rohlin sade på ett lunchmöte strax under brinnande silly season. Han sade att VIK hela tiden försöker så gott det går att hålla supportrarna underrättade om vad som sker i organisationen Att det är en del i ett viktigt steg att sluta cirkeln om VIK - familjen.
Rohlin sade bland annat:
- Vi försökte bjuda in så många spelare och ledare som möjligt till årsmötet./.../ För att vi anser att det är viktigt att våra spelare ser helheten. Det är lätt att få den bilden. Att styrelsen är styrelsen, spelarna är spelarna och supportrarna är supportrarna, separerade från varandra. Vad som är viktigt att påpeka är att vi alla är en del i VIK.

Med dessa ord avslutar jag tankarna om dagens VIK och organisationen runt den klubb jag älskar högt. Informationsflödet från klubbledningen mot VIKsupport fungerar utmärkt. VIKsupport, där jag bland annat sitter på en liten stol, har i sin tur varit dåliga på att föra ut informationen. Självrannsakan och nya tag krävs i detta avseende Bloggen hoppas med hela sitt hjärta att supporterklubbens nya hemsida, som ännu inte är uppe, kan öka informationsflödet utåt och göra relationerna mellan fansen och klubbledningen ännu mer levande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läser din blogg så ofta jag kan.Fortsätt med dina alster,du förgyller min tillvaro