lördag 18 juli 2009

Bloggen pratar 09/10


Spelschemat.
Längre serie betyder tätare matcher som betyder högre krav på lagens fysiska förmåga. Det ska bli spännande och se hur kollektivet VIK klarar av att följa det nya tempot utan att för den delen tappa onödiga poäng mot "sämre" lag.

Konkurrensen.
Med blåbärslagen ute ur leken och en värvningskarusell som fått silly season att likna slutspelshockey kan vi konstatera att årets hockeyallsvenskan nog är den bästa någonsin. Lagen har större ekonomiska förutsättningar idag och på fem år har hockeyallsvenskan blivit lite av en industri där det krävs att lagen driver en affärsidé för att nå framgångar. Elitserien utnyttjar hockeyallsvenskan genom att plocka våra bästa spelare, men lämnar också ifrån sig talangfulla unga hungriga spelare som mycket väl kan vara skillnad mellan succé och fiasko för ett lag i hockeyallsvenskan.

VIKs chanser.
Det är under dessa förutsättningar VIK ska spela sin nionde säsong i Sveriges andraliga. Jag är inte orolig. Liksom flera andra lag har också VIK värvat friskt på marknaden. Bredd har prioriterats framför spets Det var bredden VIK saknade förra säsongen. Nu har vi den och förhoppningsvis visar det sig under tidens gång att vi också har en viss spets framåt. Jag tror på VIK. Rohlin verkar ha värvat tryggt. Inga videojuggar, utan spelare som har vissa kvalitéer som VIK kan dra nytta av. Jag kan inte tippa topp tre utan att ha sett laget spela hockey tillsammans. VIK har ett ungt lag med hela 7 nya spelare i truppen.

Supportermässigt.
Det våras för VIK Hockey support. Med en tifogrupp i ryggen som fått blodad tand efter förra årets minst sagt lyckades säsong på läktaren så våras det för supporterkulturen i ABB - arena. VIK Hockey support kan mycket väl öka sitt medlemsantal med tre till fyra hundra procent mot föregående års låga siffra och årets resekalender har i år kryddats av Örebro som är våra fiender och har varit i alla tider. Nej, gott folk. Hockeyåret 09/10 kommer bli en fantastisk upplevelse. Det gäller att ni är med från början.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Denna VIK-blogg är den bästa enligt mitt tycke.Fortsätt som du börjat är du bussig

Anonym sa...

Du postar din blogg i Burken precis som en riktigt,ärlig VIKare.Det borde alla ta efter,Leksingar postar sina i Masugnen.Vill man läsa bloggen " Hängiven Gulsvart" går man till Gurkburken,vill man läsa någon Leksing blogg går man till Masugnen, svårare än så är det inte

-Hängiven Gulsvart- sa...

Tack för dom fina orden. =) Har en del uppslag som kommer upp senare när säsongen börjar närma sig på riktigt.

Ha det bra.
Forza VIK

Olof Loklint sa...

Håller med! Denna blogg är en VIK-blogg! Dessutom lever den upp till namnet:)