fredag 30 maj 2008

Stora förväntningar på VIK.

Tornberg i VLT...

VIK Hockey har nog aldrig mått bättre. Trycket kring VIK med förväntningar som redan börjar spiras bland supportrarna känns tydligt i atmosfären. Det var länge sen som vi supportrar kunde blicka framåt med hopp om framgångar. Förra säsongen tog laget en plats i Kvalet till elitserien. Årgång 2oo8 - 2009 vill inte vara sämre. Topp 4 i kvalserien är målet.

Tornbergs uttalande i VLT nu på morgonen spär ytterligare på förhoppningarna och förväntningarna. VIK Hockey har det starkaste laget någonsin sen konkursen.
-Vi har en bredare trupp och de som vi fått in är spelare med bra puckkontroll. Vi har fyllt på behovet av offensiva kvaliteter, säger Tornberg till VLT.

Men även om värvningarna har rullat på som tåget och VIK lockat till sig bra killar som kan göra stor nytta för laget så är klubben inte mätt, inte än.
-Men händer det något på marknaden kan vi agera, för som jag förstår det finns det pengar kvar i spelarbudgeten. Det är positivt.

Tidigare ryktades det om en värvning av en back av de bättre kvalitéerna vikfansbloggen kunde avslöja att en sådan värvning inte ännu var aktuell men att den ekonomiska situationen nog skulle kunna möjliggöra en sådan värvning i framtiden. För det är på backsidan som VIK har problem. Andreas Lindh och Richard Ekström är två backar som inte lyckades alltför väl förra säsongen och som absolut behöver höja sin lägstanivå några snäpp. Emil Axelsson är en kämpe men också han hade sina svåra stunder under förra säsongen. Däremot skall det bli spännande och se Anton Mylläri och Niclas Lundgren, två unga talanger som fostrats i VIKs framgångsrika plantskola.

Dagarna är räknade... snart så börjar det.

Inga kommentarer: