måndag 9 februari 2009

Träning inför Mora.


Måndag igen. I övermorgon smäller det uppe i Mora. Bloggen gick upp i ottan för att följa laget på veckans första träning inför Mora borta. Jag bestämde mig för en sak. Följa Jacina. Det är en intressant spelare som kan bli oerhört viktig för VIK i slutet. Därför kändes det också naturligt att följa mannen in action.

Det var vid tvåmålsspelet som Jacina egentligen blommade upp. Vid hans första två byten kom han i otakt och hittade inte riktigt rythmen. Han kändes obekväm och hamnade en meter efter. Vid tredje bytet kom Jacina igång ordentligt. Vid det bytet såg man vilken bra spelare Jacina är. Han är med i deffensiven, bryter pass och följer upp i anfallet. Han är rörlig och bestämd i sin åkning. Vid fjärde bytet är Jacina med och hugger därframme och assisterar till två mål för sitt vita lag.

I spel mot ett mål, med offensiva blå som skiljelinje, fortsätter Jacina att imponera. Han håller i puck, hittar medspelare och åker enormt mycket skridskor. Han visar tydligt att han vill vara en del av Ivarsson/Popovics lagbygge.

Jag fortsätter dock att imponeras enormt av skridskomaskinen Patrik Juhlin. Han är urstark i man mot man situationer och det är inte många som lyckas stoppa honom. Han sliter och kämpar och trampar i 190 vid varje moment. Olausson fortsätter att leverera magiska passningar även under träning. I PP nötte Arla, Ola och Meijer sitt magiska PP spel som ska ta oss till kvalserien. Det smäller hårt i plexit och varje femma, varje liten lagdel, kämpar och sliter.

Det är ett helt annat go i laget känns det som. Harmoni är ordet jag söker. Samtidigt ligger en hinna av allvar över varje spelare. Det är nu det ska avgöras och ingen vill sitta bredvid och titta på.
När de flesta av spelarna skrinnat av isen står Mylläri, Lundgren och Sebastian Ström kvar tillsammans med Poppe och tränar skott med varierande resultat. Fortsätt träna grabbar. Era skott behövs i fortsättningen.

Inga kommentarer: