söndag 31 augusti 2008

Rapport från vaktmötet.



Personerna på bilden har ingenting med blogginlägget att göra.
____________________________________
När jag bara sitter här och gör ingenting kan jag ju dra de allmänna punkterna som diskuterades under mötet mellan representanter för VIK Hockey support, Klubbchef Eklund samt Vaktchef Jonas. Då en del av vad som sades inte bara berör VHS - styrelse internt, även om det finns ämnen som gör det, så måste information ut till våra medlemmar.
Observera att detta är diskussionsämnen som inte är klubbade ännu. Men ni får en fingervisning över hur Vaktchefen tänker och vilka frågor som är aktuella ur säkerhetssynpunkt i ABB - arena.

Läktarturismen
Det är ett stort problem när folk ur klacken byter läktare från södra till norra under periodpauserna. Detta ansåg inte bara Jonas, utan också samtliga representanter från VHS biföll i sakfrågan. Läktarturismen är inte bara en risk, ur säkerhetssynpunkt, utan tenderar ofta till att förminska klackens röstförmåga under hela andra perioden. Detta får inte ske, kom vi överens om och diskuterade fram olika förslag till hur detta skall förhindras.

Ett förslag var att döpa om lektarsektionerna på respektive sidor till "Hemmastå", och "Bortastå" för att på det sättet markera tillhörighet. Ställer man sig på hemmastå är man hemmasupporter och inget annat. Eklund skulle därefter se till så att en uppmaning kommer upp på VIK.se. Jag kan redan här ge er alla läsare denna uppmaning.
Stötta VIK verbalt och visuelt genom alla tre perioder. VIK Hockey behöver allas stöd och ni gör ingen som hälst nytta genom att förflytta er till en annan sektion.
Vaktklädseln
Vakterna kommer i fortsättningen att fortsätta bära reflexväst med tillhörande arbetsredskap av allehanda sort. Efter att en ström av kritik kommit in efter vakternas krigiska mundering förra säsongen med kravallhjälmar, reflexväst och batong fick Jonas förklara omständigheterna till varför vakternas klädsel ser ut som de gör. Förklaringen som han gav godtogs av oss som var på plats och vi står bakom Jonas i detta. Kravallhjälmarna skulle dock användas mindre frekvent, lovade han.
Större bemanning vid högriskmatcher.
Vakterna lärde sig något av fiaskot när AIKs yngre boys stormade in på ABB - arena med buller och bång och ställde till med oreda i förra säsongen. En större budjet har stuckits till som skall leda till att bemaningen ökar vid större matcher. Dialogen mellan klubbarnas olika säkerhetsavdelningar är ett viktigt led i det preventiva arbetet mot läktarvåldet.

Mötet tog 3 och en halvtimme.
Hoppas på en lugn och säker vinter inne på ABB - arena. Vi strävar alla mot samma mål. Att VIK Hockey skall spela elitserien inom en snar framtid.
Diskutera gärna under fliken kommentarer.

Inga kommentarer: