onsdag 20 augusti 2008

Bra värdemätning.




Efter att ha läst liverapporteringen från AIK - VIK konstaterar jag följande. Att nyförvärven skrinnar på bra, är med i matchen och producerar. Det är av yttersta vikt att spelare som Alhbrant och Olausson kommer in i det gulsvarta spelet, trivs med pucken och får göra bra i från sig på dessa träningsmatcher inför säsongen. VIK har många bra spelare av offensiv kaliber. Men för att få in den där riktiga tyngden på anfallsspelet behövs det spelare som kan det där lilla extra. Som vinner matcher, höjer spelet och gör sina medspelare bättre. Alhbrant är en sådan spelare som tillsammans med Olausson, Patrik Juhlin och Mickis Backlund kan vara skillnad mellan seger och förlust.


2 - 2 Är ett resultat som jag, trots allt, är nöjd med. AIK ska vara ett starkt lag iår, enligt expertisen. Tittar man på laget så består AIK till 75% av spelare födda på 80 - talet, varav en betydande del av dessa är födda mellan 85 - 89. Tyngden ligger givetvis hos spelare som Tärnström (född 1975) som ofrånkomligen kommer att bli någon form av "lagpappa". Han kommer att få räkna med att få spela huvudansvaret för AIK anno 2008. Ett gäng hungriga 80 - talister där de yngsta spelarna är födda - 88 med Dick Tärnström i spettsen ska ta AIK Hockey till de bästa resultatet på mycket, mycket länge. Kvalserien sägs det, av expertisen. Troligtvis är expertisen AIK:are.

Nu stundar årets första hemmamatch. På Fredag tar VIK emot gästande KalPa från Finland. Ett KalPa som gör en Sverigeturné med flera träningsmatcher mot svenska hockeylag. På Fredag landar dem som sagt i Västerås. Ska bli spännande att se.

Saker jag vill se mer av:
Fredrik Johansson, Niklas Olausson och Per Alhbrant.
Nyförvärven måste in och lyckas, göra bra ifrån sig för att denna årets hockeysaga ska sluta gott. Även om dem gjort bra ifrån sig hittils så vill jag se mer av dem - mycket mer.

Mikael Bohman.
Målvakten från Boga ska axla Thalbergs roll som goldkeeper nu när Tarras ska opereras. Vi får se hur detta utvecklar sig. 2 insläppta mot ett påtryckande AIK låter bra. Varm i kläderna ska Mikael Bohman vara en målvakt av hög standard. Men än vill vi se mer.
Kalle Olsson, Stefan Holmgren, Sebastian Meijer...
... med flera, som också de måste hålla en hög lägsta nivå för att detta i slutändan när våren kommer ska sluta lyckligt. Att Backbesättningen skärper till sig inför denna säsongen och börjar att agera tryggare och stabilare på isen. Det vill vi se mer av.
Saker jag inte vill se mer av.
Ante Lindhs onödiga utvisningar.
Ingen slår Anton Hedman med att ta onödiga utvisningar, men Andreas Lindh kommer nog inte långt efter. Inför denna säsong vill vi se en Lindh som spelar närkamper med händerna på klubban och klubban i isen.

Inga kommentarer: