fredag 29 augusti 2008

Krönika - Den rödvita sörjan.


Almtuna, vad säger vi om Almtuna? Jag har liksom fått nog av Almtuna. Det känns ibland som om det bara är Almtuna vi möter, hela tiden. Kanske Sundsvall, också Almtuna, lite Leksand, men sen Almtuna. Almtuna, Almtuna, Almtuna.
När man upprepar ett ord för många gånger efter varandra kan ordet få en lustig klang, låta konstigt eller bara kännas udda. Så är det att se Almtuna spela hockey. En ständig upprepning.

Hockey wekend i helgen. Almtuna, Almtuna, Almtuna, nu senare idag. Frisk Asker på Lördag. Det känns inte som några wow - möten. Mer som, låt det bli gjort så vi kan börja spela riktig hockey. Tror dock inte på nya kryss utan kan nog sattsa mycket på att VIK krossar Almtuna, Almtuna, Almtuna nu ikväll. Frisk Asker vet jag inte mycket om. Men att slå ett lag med det namnet borde nog vara en lätt uppgift. Jag kan låta cynisk, eller nedlåtande. Inte alls.
Jag längtar bara till premiären. Att se Almtuna igen i träningsmatchsammanhang är som att äta nudlar med knäckebröd i ett år i sträck. Nådigt ut tjatat.

Jag ser heller inte något skräckinjagande i Alm... Östra Aros rödvita lagbygge. Det var länge sen det var befogat att känna fruktan för Marcus Ragnarsson. I övrigt har VIK spelare på varje position som är bättre än Almtuna. Dem vore som ett smörgåsbord - bara att plocka.
_______________________
Vad händer annars?
Representanter från VHS styrelse har möte med säkerhetsansvarig på ABB - arena idag på förmiddagen. Undertecknad kommer att deltaga som en utav dem representanterna. Känns positivt att dialogen mellan supportrar och vakter främjas på detta viset. Möten av dessa slag bygger förtroende och förståelse för varandra och våra olika agerande Viktigt att missförstånd likt dem förra säsongen som skapade stora sprickor mellan vaktstyrka och supportrar, aldrig händer igen. Samtalen är viktiga också på så sätt.

Väl mött i ABB Arena.

Inga kommentarer: