fredag 15 augusti 2008

BIK - VIK 12 augusti.












Sitter och funderar på vad jag egentligen ska beskriva för er. På många sätt vara resan till Karlskoga unik. Aldrig förr har en träningsmatch väckt sånt intresse. Bussen var full, på många sätt och vis. Stämningen var som inför en viktig seriematch - alldeles på topp. Regnet piskade bussens enorma framruta men lika glada var vi endå. Äntligen hockey.

En del sånger var nya, andra gamla godingar. Bussen skälvde av våra luftade strupar. När vi passerade Örebro stämde vi in i den obligatoriska ramsan - vem fan vill bo i Örebro. Vi har inte glömt vårat kära kexengäng. Kom upp snart så vi kan återuppta våra härliga möten tillsammans.

En välkomskommité bestående av svea rikes ädla poliskår mötte upp oss strax utanför Karlskoga där dem såg till att slussa oss fram till den krog vi skulle sitta på i ungefär en timme. Märks att vi var populära då det inte bara var poliskåren som välkomnade oss denna afton. 200 meter från våran krog står ett 10 - tal Boforsare på en annan krog och hyllar vårat intåg med sång. Allt med en gnutta humor förstås. Stort cred till Harrys i Karlskoga som dagen till ära sålde starköl för 30:-. Bara för våran skull. Ett meddelålders par från staterna som redan besökte krogen infann sig snabbt bland de festande gulsvarta. Kul.

Som jag skrev förut hade Bofors supportrar bröstat upp sig rejält inför matchen på olika hockeyforum på internet. Träningsmatch för i helvete. Men det kändes enormt surrealistiskt att polispådraget var större än vanligt. Enligt VLT har viksupporters dåligt rykte. VLT är en hycklande tidning. Nämn två incidenter de närmaste 5 åren då viksupport kravallat loss riktigt hårt ala´ vsk casuals? Nog om det.

På läktaren körde vi hårt i början men tappade tempo när ölen började ta ut sin rätt hos samtliga. Men läktarmatchen vann vi med råge, trots en bra period följt av två mindre bra. Jag tänker inte nämna något om "bråket" som uppstod i tredje perioden mer än att tidningarnas glupskhet och nyhetstorka färgas av dessa vidrigt snedvridna rapporter. Regel nummer 1: Journalister ljuger.
Fan, klockan rinner iväg. Arbetet väntar imorgon.
Mer bilder kommer.
PS: mitt senaste tipps höll på att gå in.

Inga kommentarer: